What's on
Zonneprijs finale

Finale Zonneprijs

donderdag 6 juni

In Paradiso - Main Hall

Doors: 18:00, Main programme: 18:30

Ticket € 14,50

Including day membership

Price including € 2,00 service fee
Including day membership

Price including € 2,00 service fee
Including day membership

Doubland • Cardigan Inn • Nat Bed • Chris Richter • Zo Lief • more to be announced

Indiestad presenteert de tweede editie van Zonneprijs. Tijdens de voorgaande acht voorrondes in 't Zonnehuis hebben de deelnemers een plek in de finale weten te veroveren. Deze avond vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Acht optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van acht optredens van de nieuwste en meest gewilde muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens de finale van Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

Line-up

Main Hall

  • Zo Lief
  • Chris Richter
  • Nat Bed
  • Cardigan Inn
  • Doubland

Doubland
Deze vijfkoppige band is ontstaan gedurende de middelbare schooltijd van de twee vrienden Jorden Dekkers en Roy van Maren. Beiden hebben een jaar op school overgedaan en waren dus een doublant; zo kwam de bandnaam Doubland tot stand. Doubland is niet gebonden aan één genre of bepaalde bands. Maar sommigen zullen het omschrijven als indie, garage en psychedelisch. De muziek van Doubland nodigt aan de ene kant uit tot dansen door het snelle ritme, aan de andere kant roepen de teksten je op om na te denken.

Cardigan Inn
Cardigan Inn is een jonge postpunkband die de grenzen tussen genres verlegt door middel van originele composities die resoneren met een breed publiek. Geïnspireerd door diverse artiesten als The Cure, Parquet Courts en Thee Oh Sees, creëert Cardigan Inn pakkende, melodieuze en goed geschreven nummers, die gegarandeerd je voeten van de vloer doen komen.

Nat Bed
Nat Bed een extreem dansbare queer live band die elk publiek in een stomende puinhoop verandert. In tegenstelling tot de elektronische dansmuziek die de meeste clubs domineert, is Nat Bed een driekoppige band (gitaar, drums en toetsen) die onbeschaamd vreemde, compromisloos vermakelijke live danssets brengt met een sterke feministische ondertoon. Hun missie is om het publiek als een gek te laten dansen en ze iets te geven om over na te denken wanneer ze naar huis fietsen.

Chris Richter
Chris Richter is een indiefolk act met een vleugje rock. Hun inspiratie komt voort uit Madison Cunningham, PJ Harvey en Thom Yorke. Het verhaal staat voorop en wordt begeleid door ritmische bas, trillende gitaren en zwevende strijkers.

Zo Lief
Zo Lief, gevormd door de Nederlandse singer-songwriter Laura Chen en Britse multi-instrumentalist James Attwood, maakt psychedelische dream pop met hypnotiserende melodieën, dreunende baslijnen en funky synthesizers uit de jaren '70. Ze bundelen hun muzikale krachten samen om de charme, verwarring en onzekerheid van het leven en de liefde als jonge volwassenen te verkennen. Hun geprezen debuut-EP 'Believe What You Believe' kwam uit in maart 2023 en bracht hen naar uitverkochte shows in Londen, en op tour met artiesten zoals Temples, door het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Meer acts worden binnenkort aangekondigd.

Gratis met de Indiestadpas 2024

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2024, deze is verkrijgbaar via de webshop van Paradiso. Aanmelden gaat via onderstaande link. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Indiestad om op de hoogte te blijven. Meer informatie vind je op de website van Indiestad.

Meld je aan voor dit event
Gratis met de Indiestadpas 2023

Beluister de Zonneprijs playlist op YouTube

Beluister de Zonneprijs playlist op Spotify

Kom meer te weten over de deelnemers

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on