Programma
Finale Zonneprijs web

Finale Zonneprijs

donderdag 6 juni

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 18:30

Inclusief daglidmaatschap

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2024, hiermee kun je naar verschillende indieconcerten op diverse locaties in Amsterdam. Aanmelden is verplicht en kan via de link onderaan deze pagina. Meer informatie vind je op indiestad.nl.

Doubland • Cardigan Inn • Nat Bed • Chris Richter • Zo Lief • Hiqpy • Chrysalis • more to be announced

Indiestad presenteert de tweede editie van Zonneprijs. Tijdens de voorgaande acht voorrondes in 't Zonnehuis hebben de deelnemers een plek in de finale weten te veroveren. Deze avond vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Acht optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van acht optredens van de nieuwste en meest gewilde muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens de finale van Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Doubland
  • Cardigan Inn
  • Nat Bed
  • Chris Richter
  • Zo Lief
  • Hiqpy
  • Chrysalis

Doubland
Deze vijfkoppige band is ontstaan gedurende de middelbare schooltijd van de twee vrienden Jorden Dekkers en Roy van Maren. Beiden hebben een jaar op school overgedaan en waren dus een doublant; zo kwam de bandnaam Doubland tot stand. Doubland is niet gebonden aan één genre of bepaalde bands. Maar sommigen zullen het omschrijven als indie, garage en psychedelisch. De muziek van Doubland nodigt aan de ene kant uit tot dansen door het snelle ritme, aan de andere kant roepen de teksten je op om na te denken.

Cardigan Inn
Cardigan Inn is een jonge postpunkband die de grenzen tussen genres verlegt door middel van originele composities die resoneren met een breed publiek. Geïnspireerd door diverse artiesten als The Cure, Parquet Courts en Thee Oh Sees, creëert Cardigan Inn pakkende, melodieuze en goed geschreven nummers, die gegarandeerd je voeten van de vloer doen komen.

Nat Bed
Nat Bed een extreem dansbare queer live band die elk publiek in een stomende puinhoop verandert. In tegenstelling tot de elektronische dansmuziek die de meeste clubs domineert, is Nat Bed een driekoppige band (gitaar, drums en toetsen) die onbeschaamd vreemde, compromisloos vermakelijke live danssets brengt met een sterke feministische ondertoon. Hun missie is om het publiek als een gek te laten dansen en ze iets te geven om over na te denken wanneer ze naar huis fietsen.

Chris Richter
Chris Richter is een indiefolk act met een vleugje rock. Hun inspiratie komt voort uit Madison Cunningham, PJ Harvey en Thom Yorke. Het verhaal staat voorop en wordt begeleid door ritmische bas, trillende gitaren en zwevende strijkers.

Zo Lief
Zo Lief, gevormd door de Nederlandse singer-songwriter Laura Chen en Britse multi-instrumentalist James Attwood, maakt psychedelische dream pop met hypnotiserende melodieën, dreunende baslijnen en funky synthesizers uit de jaren '70. Ze bundelen hun muzikale krachten samen om de charme, verwarring en onzekerheid van het leven en de liefde als jonge volwassenen te verkennen. Hun geprezen debuut-EP 'Believe What You Believe' kwam uit in maart 2023 en bracht hen naar uitverkochte shows in Londen, en op tour met artiesten zoals Temples, door het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Hiqpy
Hiqpy heeft haar formatie gevormd als afstudeerproject van frontvrouw Abir Hamam en bassist Tom Radsma op het Conservatorium van Amsterdam. Samen met Lotte van de Merwe op drums en Victor ter Veld op gitaar, vormen zij een wezentje dat als één organisme ademt: een Hiqpy. Dit wezentje zag voor het eerst haar levenslicht tussen de gore muren van een huisfeest in Amsterdam-Noord. Ze is speels en ietwat eigenwijs, en soms wil ze nog wel eens vlammetjes spuwen van galmende riffs en fuzzy gitaren. Donkere dieptes worden ermee verlicht, òf verbrand. Het risico is voor de luisteraar, want volledig tembaar zal Hiqpy nooit zijn.

Chrysalis
Chrysalis is een vijfkoppige artrockband uit Amsterdam, die met een mix van psychedelische soundscapes, openhartige teksten en krachtige punkrock- en ruimtelijke melodieën een unieke ruimte creëert voor het publiek om met hun lichaam en geest in contact te komen. Hun missie is helder: authentieke verbinding brengen waar jonge mensen tegenwoordig naar op zoek zijn. Met diepgaande emoties en gedachten in elk nummer streven ze naar een blijvende impact op hun luisteraars.

De achtste finalist wordt binnenkort bekendgemaakt.

Gratis met de Indiestadpas 2024

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2024, deze is verkrijgbaar via de webshop van Paradiso. Aanmelden gaat via onderstaande link. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Indiestad om op de hoogte te blijven. Meer informatie vind je op de website van Indiestad.

Meld je aan voor dit event
Gratis met de Indiestadpas 2023

Beluister de Zonneprijs playlist op YouTube

Beluister de Zonneprijs playlist op Spotify

Lees hier meer over de finalisten

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma