What's on
Marco borsato

Marco Borsato

Marco Borsato

Thursday 16 November 2017

Thursday 16 November 2017

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Maximaal 4 kaarten per persoon
  • Limited tickets per person

Marco Borsato zit, zoals dat heet, 27 jaar in het vak.  Het aantal hoogtepunten in zijn carrière is groot; zo stond hij, sinds de opening in 2012, al twintig keer in de Ziggo Dome, vijfentwintig keer in het GelreDome, twintig keer in Rotterdam Ahoy, negen keer in De Kuip en meer dan vijftig keer gaf Borsato een concert in het Sportpaleis in Antwerpen. “Als je het zo zegt, heb ik best wel wat piketpaaltjes geslagen. Daar ben ik vanzelfsprekend trots op. Het contact met het publiek is ontzettend belangrijk. Ik wil mijn fans geregeld in de ogen kunnen kijken.”

In al die jaren is Borsato blijven zoeken naar nieuwe geluiden, naar liedjes die mensen wakker schudden omdat ze de gebaande paden verlaten. Bij zijn nieuwe album 'Thuis', dat op vrijdag 17 november uitkomt, heeft hij het gevoel dat hij óók had na het maken van 'Als geen ander (1995)'. Muziek en tekst lijken op een vloeiende manier bij elkaar gekomen. "Die plaat is een ijkpunt geworden. Daar staat niet één minder liedje op. Daardoor heb ik bij een nieuw album altijd in mijn achterhoofd dat ik daarbij weer in de buurt moet komen. En ik zeg het maar ronduit: dat is gelukt. 'Thuis' zou zomaar een sleutelplaat kunnen worden. Ook hier staat geen lied op waarover ik twijfels heb. Dit tiental hoort bij elkaar."

'Thuis' heeft een beschouwende en berustende grondtoon. De liedjes zijn zelfbewust in de goede zin: niet de twijfel overheerst, maar het vertrouwen in een goede afloop. “Het gaat over weten waar je staat en de kracht hebben om te genieten van wat er is. Iedereen is zijn hele leven op zoek naar een veilige haven. Als je daar bent aangekomen, weet je wat geluk is. Het leven is accepteren wie je bent. Want uiteindelijk beleven we onze mooiste momenten op kleine schaal – thuis, met familie, vrienden, op een plek waar je echt gezien wordt en mensen weten wie je echt bent.”

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Marco Borsato
Op donderdag 16 november geeft Marco Borsato een exclusief optreden in Paradiso Amsterdam ter ere van zijn nieuwe album 'Thuis'.

Thuis

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on