What's on
Sander Bohte

Paradisolezing De Voorspelling - Sander Bohte

Paradisolezing De Voorspelling - Sander Bohte

zondag 19 juni 2022

zondag 19 juni 2022

In Paradiso - Main Hall

Doors: 10:30, Main programme: 11:00

Vrienden van Verstegen & Stigter: €15
VPRO-leden, Quest-lezers: €15
Studenten: €5,00
 • Program is seated only

Op zondag 19 juni 2022 staat prof. dr. Sander M. Bohte in de Grote Zaal voor de achtste Paradisolezing van 2022. Sander is hoogleraar Cognitive Computational Neuroscience aan de UvA en hoogleraar Biologically Inspired Neural Computation. In de serie 'De Voorspelling', waarin acht toonaangevende wetenschappers hun modellen voor de wereld van morgen presenten, zal hij de lezing 'Kijken in de ziel van AI - Over het brein als computer' presenten.

Moderne Artificial Intelligence (AI) is sterk geïnspireerd op het functioneren van het brein. Maar hoe werkt het brein eigenlijk? Of, preciezer, hoe is ons brein in staat om intelligent gedrag te genereren? En wat bedoelen we eigenlijk met ‘intelligent gedrag’? In zijn Paradisolezing gaat Sander in op de vraag hoe de honderden miljarden cellen in ons brein in staat zijn om intelligent gedrag te leren en uit te voeren. Hij legt de overeenkomsten met een computer uit, maar gaat ook in op de verschillen en hoe deze verschillen nieuwe inzichten bieden voor slimmere AI en energiezuinigere computers.

De Paradisolezingen worden in samenwerking met Verstegen & Stigter georganiseerd.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  Wetenschap nieuwsbrief Paradiso

  Meld je aan voor de wetenschap nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle wetenschappelijke programma's in Paradiso.

  How to get to Paradiso

  Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

  Paradiso Programme

  What's on