Programma
Sander Bohte

Paradisolezing De Voorspelling - Sander Bohte

Paradisolezing De Voorspelling - Sander Bohte

zondag 19 juni 2022

zondag 19 juni 2022

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 10:30, Hoofdprogramma: 11:00

Vrienden van Verstegen & Stigter: €15
VPRO-leden, Quest-lezers: €15
Studenten: €5,00

Wil je meer weten over de overige Paradisolezingen die onderdeel zijn van de Voorspelling? Klik dan hier.

 • Programma met zitplaatsen

Op zondag 19 juni 2022 staat prof. dr. Sander M. Bohte in de Grote Zaal voor de achtste Paradisolezing van 2022. Sander is hoogleraar Cognitive Computational Neuroscience aan de UvA en hoogleraar Biologically Inspired Neural Computation. In de serie 'De Voorspelling', waarin acht toonaangevende wetenschappers hun modellen voor de wereld van morgen presenten, zal hij de lezing 'Kijken in de ziel van AI - Over het brein als computer' presenten.

Moderne Artificial Intelligence (AI) is sterk geïnspireerd op het functioneren van het brein. Maar hoe werkt het brein eigenlijk? Of, preciezer, hoe is ons brein in staat om intelligent gedrag te genereren? En wat bedoelen we eigenlijk met ‘intelligent gedrag’? In zijn Paradisolezing gaat Sander in op de vraag hoe de honderden miljarden cellen in ons brein in staat zijn om intelligent gedrag te leren en uit te voeren. Hij legt de overeenkomsten met een computer uit, maar gaat ook in op de verschillen en hoe deze verschillen nieuwe inzichten bieden voor slimmere AI en energiezuinigere computers.

De Paradisolezingen worden in samenwerking met Verstegen & Stigter georganiseerd.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Wetenschap nieuwsbrief Paradiso

  Meld je aan voor de wetenschap nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle wetenschappelijke programma's in Paradiso.

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma