What's on
Persfoto genesis

Genesis Owusu

Genesis Owusu

Monday 20 June 2022

Monday 20 June 2022

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 19:00, Main programme: 19:30

De 23-jarige Kofi Owusu-Ansah, beter bekend als Genesis Owusu, is een Australische hiphop artiest. Met zijn debuutalbum 'Smiling With No Teeth' wilde hij echter alle ideeën over wat hiphop zou moeten zijn van zich af schudden; een album dat buiten de hokjes viel en dus klonk als het leven van een outsider. Owusu-Ansah's uitdrukkingen zijn daarom nog wel eens ongenuanceerd, met invloeden vanuit hiphop, punk, indie en funk. Door deze grenzen van genres te overschrijden heeft Genesis Owusu een geluid gecreëerd dat zijn boodschap ondersteunt.

Smiling With No Teeth gaat namelijk over de complexen en nuances van een zwarte man die opgroeit in een blanke maatschappij. Wat betekent het om een buitenstaander te zijn? En wat doet deze vorm van uitsluiting met een persoon? Een artistieke uitdrukking die velen waarderen: Owusu-Ansah's debuut werd internationaal geprezen door onder andere NME, The Guardian en Spin, die hem omschreef als een pionier in de huidige muziekindustrie.  

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

  • Genesis Owusu
Hqdefault 220221 173643

Genesis Owusu

Don't Need You

Hqdefault 220221 173643 1

Genesis Owusu

Gold Chains

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on