Programma
Persfoto genesis

Genesis Owusu

Genesis Owusu

maandag 20 juni 2022

maandag 20 juni 2022

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

De 23-jarige Kofi Owusu-Ansah, beter bekend als Genesis Owusu, is een Australische hiphop artiest. Met zijn debuutalbum 'Smiling With No Teeth' wilde hij echter alle ideeën over wat hiphop zou moeten zijn van zich af schudden; een album dat buiten de hokjes viel en dus klonk als het leven van een outsider. Owusu-Ansah's uitdrukkingen zijn daarom nog wel eens ongenuanceerd, met invloeden vanuit hiphop, punk, indie en funk. Door deze grenzen van genres te overschrijden heeft Genesis Owusu een geluid gecreëerd dat zijn boodschap ondersteunt.

Smiling With No Teeth gaat namelijk over de complexen en nuances van een zwarte man die opgroeit in een blanke maatschappij. Wat betekent het om een buitenstaander te zijn? En wat doet deze vorm van uitsluiting met een persoon? Een artistieke uitdrukking die velen waarderen: Owusu-Ansah's debuut werd internationaal geprezen door onder andere NME, The Guardian en Spin, die hem omschreef als een pionier in de huidige muziekindustrie.  

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Genesis Owusu
Hqdefault 220221 173643

Genesis Owusu

Don't Need You

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Hqdefault 220221 173643 1

Genesis Owusu

Gold Chains

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma