Programma
Johannnnnn

Johan + Moss

Johan + Moss

zondag 24 februari 2019

zondag 24 februari 2019

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 14:00, Hoofdprogramma: 14:30

  • Beperkt aantal tickets per persoon

Op zondagmiddag 24 februari presenteert Excelsior Recordings een uitgebreid programma in Paradiso Noord. Dit doen ze voor zowel hun Supporters als niet-supporters. Bands die gaan spelen zijn Johan, Moss, Clean Pete, Bertolf, Awkward I, Maurits Westerik, Sofie Winterson en meer, veel meer. Tickets voor niet-supporters zijn beperkt verkrijgbaar via Ticketmaster

Excelsior Recordings heeft een supportersclub. Voor een klein bedrag, selecteert het label iets wat op de post kan. Al wat nauw luistert. Als een kerstpakket, maar dan elke maand. Zes nieuwe albums per jaar gegarandeerd. Spul om aan te trekken. Spul om op te hangen.

En dan nu.

Zeven jaar duurde het, maar zondag 24 Februari 2019 is het zover:

De Eerste Officiële Excelsior Recordings Supportersdag

In de Paradiso Noord, naast het Hoofdkwartier in de Hoofdstad, op een Zondagmiddag treden de parels aan ons kroontje op. Johan, Moss, Clean Pete, Bertolf, Awkward I, Maurits Westerik, Sofie Winterson en meer, veel meer.

En dan verrijst er in de Foyer van THT ook nog eens een heuse fototentoonstelling: Pop-up-expositie JOHAN ’18.

Zoals dat gaat bij eigenlijk alles, heeft een samenloop van omstandigheden er voor gezorgd dat Félice Hofhuizen als fotograaf bij het eerste opwarmconcert van JOHAN in Cinetol terecht kwam. Ze kwam binnen tijdens de soundcheck, schoot de persfoto’s, at mee in de kleedkamer, hoorde de geintjes, zag de spanning en genoot van het optreden. Van het een kwam het ander. Als het kon of in de buurt was haakte Félice aan. Het resultaat is een gevarieerd beeld van de terugkeer van JOHAN in 2018, van zowel on als off stage, op verschillende plekken in het land. Samengevat in 12 foto’s vormen ze de Pop-up-expositie JOHAN ‘18 die speciaal voor De Eerste Officiële Excelsior Recordings Supportersdag is samengesteld. De foto’s zijn direct na afloop van de expositie te koop. Wanneer gewenst gesigneerd door JOHAN.

College over de geschiedenis van de Slaggitaar door Don van Dongen (Speed 78) 
Zogeheten ‘gitaarhelden’ zijn altijd leadgitaristen: Hendrix, Clapton, Slash. De slaggitarist staat op de achtergrond maar wat akkoorden te strummen… Hoog tijd om er eens bij stil te staan hoe belangrijk de slaggitaar is. De ‘rhythm-guitar’ zorgde voor een revolutie in de gitaarwereld en stond aan de basis van de vroege rock ‘n’ roll. We gaan aan het rijtje grote gitaristen vanmiddag een paar onverwachte helden toevoegen: Don Everly, Bo Diddley, Elvis Presley en hun vergeten voorlopers als Nick Lucas en Eddie Lang. Van Speed 78 verschijnt deze lente het nieuwe album Goom Agar, geproduceerd door Anne Soldaat.

Op inschrijving. Schrijf je in bij de Excelsior Winkel in de hal van THT.

Excelsior Recordings Shop
Hele middag in de Hal: Een zeer goed geoutilleerde Excelsior Recordings Shop met nieuw spul, aanbiedingen, specials, testepersingen, signeersessies enzovoort.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • JOHAN
  • Moss
  • AWKWARD i
  • Bertolf
  • Het Clean Pete Journaal
  • Maurits Westerik
  • Sofie Winterson

Tijdschema

14.00 uur: Paradiso Noord open
14.30 uur: Het Clean Pete Journaal (Tuinzaal)
15.30 uur: Moss (Concertzaal)
16.30 uur: XLCR Revue: Maurits Westerik, Bertolf, Awkward i (Tuinzaal)
16.30 uur: College: De Geschiedenis van de slaggitaar (Boardroom)
17.30 uur: Johan (Concertzaal)

Hele dag: Excelsior shop in de hal

Excelsior Supporters gratis entree

Uiteraard is de toegang voor de Supporters gratis. Normale mensen betalen 22 Euro. Tenzij men voor Vrijdag 18 Januari Supporter wordt - al is het maar voor een maand - dan heeft de aspirant-Supporter ook vrij entree.

Nou dat dus op een gewone Zondagmiddag in de Krokusvakantie.

Zo maar nog een keer JOHAN in al z’n glorie...
Moss met geweldig nieuw werk...
De Clean Pietjes op hun best...
AWKWARD i in topvorm...
Onze jongste trots Bertolf live…
Maurits Westerik (van GEM en bewilder) speelt solo...
Sofie Winterson met nummers van haar nieuwe album...
En meer. Veel meer...

Of om met Gerard Reve te spreken: (...) je vraagt je wel eens af: “Waar hebben wij het aan verdiend?' In dit geval is het antwoord trouwens klip en klaar: aan het Supporterschap dus.

Weest welkom. Hoort, zegt het voort. En kom vooral lekker met de trein; we huizen op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal.

Op zondag 24 februari presenteert Excelsior Recordings onder andere Johan en Moss in Paradiso Noord. Haal hier je tickets.

Moss

My Decision

Op zondag 24 februari presenteert Excelsior Recordings onder andere Johan en Moss in Paradiso Noord. Haal hier je tickets.

Johan

What A Scene

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma