Programma

Over Paradiso

Op 30 maart 1968 opende ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’ haar deuren. Lees meer over Paradiso, onze geschiedenis en over onze organisatie.

Paradiso is een podium in een voormalige kerk aan het Leidseplein. Maar we organiseren ook meer dan 1000 programma's op verschillende locaties in Amsterdam, waar elk jaar ruim 600.000 mensen op af komen.

Meer over Paradiso
Paradiso3

Geschiedenis

In het jaar van de Praagse Lente en de studentenopstanden in Parijs, opende Paradiso voor het eerst haar deuren. ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’ heetten we toen. Het was ons vanaf die eerste dag, op 30 maart 1968, te doen om talent en publiek samen te brengen. Iets wat we tot op de dag van vandaag nastreven.

Meer over de geschiedenis van Paradiso
Nieuws

Paradiso R&D

Stichting Paradiso werkt samen en is verbonden met een aantal andere stichtingen, die gezamenlijk zijn ondergebracht in Paradiso R&D.

Duurzaamheid & MVO

Kunst en cultuur staan niet op zichzelf. Hoe groter de verbinding met dat wat er speelt in onze samenleving, hoe groter de impact van de artistieke boodschap. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij ons inzetten voor een duurzame en maatschappelijk verantwoorde toekomst van Paradiso. Dat doen we op drie manieren. Via onze locaties, door onze programmering en ons personeelsbeleid.

Alles over duurzaamheid
Grote lichtshow bij Bonobo in Paradiso

Missie

Paradiso opende in 1968 zijn deuren en is in 50 jaar tijd uitgegroeid tot poppodium, nachtclub en cultuurpaleis in één. Al sinds de oprichting biedt Paradiso meer dan alleen popconcerten, verkent het de grenzen van (pop-)cultuur en geeft het ruimte aan bijzondere initiatieven en projecten.

ANBI

Paradiso doet er veel aan om meer te zijn dan alleen een podium. Gelukkig staan we hierin niet alleen. De Stichting Paradiso Amsterdam en de Stichting Paradiso Research & Development zijn namelijk door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat is goed nieuws voor iedereen die ons een financiële bijdrage wil leveren.

Organisatie & medewerkers

Dit zijn de mensen die elke dag hun best doen om een onvergetelijke ervaring in Paradiso neer te zetten, voor iedereen.

Paradiso Vinyl Club

Paradiso Vinyl Club is het onafhankelijke platenlabel van Paradiso. Paradiso steunt graag Nederlandse artiesten waar zij in gelooft door ze een single op vinyl aan te bieden met een releaseshow erbij. Op die manier probeert Paradiso een klein steentje bij te dragen aan talentontwikkeling in het Nederlandse muzieklandschap.

Alles over de Paradiso Vinyl Club
PVC singles collage

Re-Imagine Europe

Re-Imagine Europe is een vierjarig project waarin tien culturele organisaties, waaronder Paradiso, vanuit heel Europa innovatieve programma’s ontwikkelen om kunstenaars en publiek op nieuwe manieren te betrekken bij urgente, sociale en politieke kwesties. Re-Imagine Europe ontwikkelt zo een betrokken publiek dat vorm kan geven aan een eigen visie op de toekomst.

Het project wordt ondersteund door het Creative Europe Programma van de Europese Unie.

Meer over Re-Imagine Europe
Re imagine

Zing Nederlands Met Me

Paradiso presenteert Zing Nederlands Met Me voor iedereen die beter Nederlands wil leren. Tijdens deze zangsessies worden een uur lang Nederlandse liedjes gezongen, in de bovenzaal van Paradiso. Doel van de sessies is om niet-Nederlandstaligen al zingende Nederlands te leren.