Programma

Paradiso geschiedenis

Sex Pistols in Paradiso

In het jaar van de Praagse Lente en de studentenopstanden in Parijs, opende Paradiso voor het eerst haar deuren. ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’ heetten we toen. Het was ons vanaf die eerste dag, op 30 maart 1968, te doen om talent en publiek samen te brengen. Iets wat we tot op de dag van vandaag nastreven.

Er zijn ook verschillen met die tijd. Van een van de weinige plekken waar eind jaren zestig alles kon en niets te gek was, zijn we veranderd in een professioneel podium waar je zorgeloos op kunt gaan in de show. Ook waren we in de eerste jaren niet geschikt voor je nachtelijke hunkeringen.

Pas sinds 1982 werd Paradiso een plek waar dj’s hun gospel verkondigen aan dansende volgers. En groeide de bekendheid van Paradiso als nachtclub mee met de faam van Amsterdam als internationale dancehoofdstad.

Inmiddels bestaan we al meer dan vijftig jaar. Maar of ze nu hun eerste Noodlanding meemaken, of voor de derde keer in een decennium meeswingen met George Clinton: the kids will be all right in Paradiso. Wat hun leeftijd ook is.

Bitmap