Programma

Onze missie

170605 Snarky Puppy Paradiso LLS 2124

Paradiso wil zowel een spraakmakende cultuurtempel zijn als de huiskamer van jong Amsterdam. We besteden hierbij continu aandacht aan veiligheid, toegankelijkheid, gelijkwaardigheid en duurzaamheid. Discriminatie en aanzetten tot haat en geweld zijn niet toegestaan.

Kernwaarden

Vrij
Paradiso wil vrije ruimte bieden vanuit de overtuiging dat dit creativiteit ten goede komt. Het wil een plek zijn waar artiesten zich kunnen ontwikkelen. Een plek waar eigenzinnige medewerkers vanuit persoonlijke betrokkenheid op kwalitatief hoog niveau werken. Publiek kan in een veilige omgeving vieren en feesten zoals het wil, omdat eigenheid wordt gewaardeerd.

Verlichting
Een goed programma in Paradiso – in welk genre dan ook – weet het publiek op te tillen uit het dagelijkse. In de beste gevallen grenst een bezoek aan Paradiso aan een mystieke ervaring: los van alles, in het moment. De ongekend mooie zaal van Paradiso speelt hierin een grote rol. De programma’s met de grootste artiesten voelen er intiem aan, en nieuw talent maakt er een grootse indruk.

Ontdekking
Paradiso richt haar blik op de toekomst. De programmering van Paradiso toont nieuwe talenten en loopt voorop op wat er komt. Voor publiek valt er veel te ontdekken - ook zichzelf. Paradiso wil haar publiek en medewerkers een plek bieden waar het laagdrempelig heel verschillende programma’s kan bezoeken. De deuren van de Grote Zaal en Bovenzaal staan altijd open.

Polyfoon­*
Paradiso wil zowel grote, internationale artiesten een podium bieden als nieuw  en jong talent en hecht daaraan evenveel waarde. Paradiso wil met een brede programmering voor heel veel verschillende doelgroepen aansprekend en toegankelijk zijn. De rij voor Paradiso bestaat uit steeds weer andere mensen, subculturen, leeftijden. De medewerkers zijn hiervan een afspiegeling en zien dit als een meerwaarde. Gelijkwaardigheid in verscheidenheid is het uitgangspunt.

Gemeenschapszin
Paradiso, de vrije gemeente, is een vrijplaats met gemeenschapszin. Paradiso wil voor verbinding zorgen, een plek zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Paradiso is ideëel gedreven en maatschappelijk betrokken. Het verhoudt zich actief tot de stad Amsterdam en de mensen die er wonen. Paradiso wil meebouwen aan gemeenschappen rondom verschillende subculturen en hun kunstvormen.

* Polyfonie: gecomponeerde meerstemmigheid, dat wil zeggen: meerdere melodieën tegelijk. Het basisprincipe is dat alle stemmen een volwaardige rol hebben.

ANBI

Paradiso doet er veel aan om meer te zijn dan alleen een podium. Gelukkig staan we hierin niet alleen. De Stichting Paradiso Amsterdam en de Stichting Paradiso Research & Development zijn namelijk door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat is goed nieuws voor iedereen die ons een financiële bijdrage wil leveren.