Programma

Gehoorbescherming

20170527 0 U1 A1212 White Bibian Bingen

Bij hoge geluidsniveaus is het slim om oordoppen te gebruiken. Zo hoor je de muziek goed, kun je nog steeds communiceren met je medebezoekers én bescherm je je gehoor.

We zijn er niet om je te betuttelen. Toch vinden we het belangrijk om je iets te vertellen over de mogelijke effecten van hoge geluidsniveaus tijdens optredens. Om schade te voorkomen is het aan te raden om oordoppen te gebruiken. (Geen zorgen muziekpurist, het dragen van kwalitatief hoogwaardige oordoppen heeft geen gevolgen voor jouw muziekbeleving.) Je hoort de muziek goed, een gesprek voeren is geen probleem én je beschermt je gehoor.

De kwaliteit van het geluid en gehoorbescherming staat hoog op onze agenda. We hebben ons daarom ook aangesloten bij het Convenant Preventie Gehoorschade Muzieksector.

I Love My Ears

I Love My Ears

Misschien ken je de I Love My Ears-campagne. Paradiso steunt dit initiatief omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu maar ook over twintig jaar van goede muziek blijft genieten. Dat is een kwestie van je oren goed beschermen. Op de website van I Love My Ears vind je een aantal handige tips waarmee je je oren beschermt, terwijl je toch van de muziek geniet. Op de website van de Nationale Hoorstichting vind je meer tips en kun je oordoppen kopen.

​Oordoppen verkrijgbaar in Paradiso

Je kunt ook bij ons terecht voor gehoorbescherming. Wij verkopen herbruikbare siliconen oordoppen (Thunderplugs) en hebben gratis oordoppen voor eenmalig gebruik. Die vind je op alle Paradiso locaties.

Rustigere plekken in de zaal

​Je geluidsbeleving verschilt per plek in de zaal. Het geluidsniveau is overal redelijk vergelijkbaar, maar op sommige plekken zijn trillingen minder voelbaar waardoor het prettiger aan kan voelen. Vind je de muziek te hard? Probeer dan of het volume aangenamer aanvoelt achterin de zaal. Of bijvoorbeeld onder de balkons.​