Duurzaamheid & MVO

170518 Asgeir Paradiso LLS 7253 170614 172344

Kunst en cultuur staan niet op zichzelf. Hoe groter de verbinding met dat wat er speelt in onze samenleving, hoe groter de impact van de artistieke boodschap. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij ons inzetten voor een duurzame en maatschappelijk verantwoorde toekomst van Paradiso. Dat doen we op drie manieren. Via onze locaties en door onze programmering en ons personeelsbeleid.

Op onze locaties komen wekelijks duizenden bezoekers. Waar mogelijk passen we onze podia aan om energie te besparen en bijvoorbeeld afval te verminderen. Zo heeft Paradiso op de Weteringschans waterloze urinoirs. En wordt er drinken geschonken in gerecyclede plastic glazen. Paradiso is aangesloten bij de Statiegeldalliantie, waarbij meer dan 1030 gemeenten, organisaties en bedrijven pleiten nu bij de Nederlandse en Belgische regeringen voor statiegeld op alle plastic flessen en drankblikjes.

Maatschappelijk verantwoord programmeren

Er zit niet alleen een artistieke visie achter onze programmering en initiatieven als Pera, dat podiumactiviteiten organiseert waarin hedendaagse Turkse muziek en clubcultuur centraal staan, en Marmoucha, dat professionele Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse muziek(theater)voorstellingen verzorgt.

We proberen met ons aanbod heel gericht een bijdrage te leveren aan verbindingen tussen verschillende groepen in de stad.

Maatschappelijk verantwoord personeelsbeleid

Daarnaast zijn we een erkend leer- en werkbedrijf en werken we plezierig samen met verschillende opleidingen door heel Amsterdam. Om zo kinderen met de meest uiteenlopende achtergronden kennis te laten maken met het werkende bestaan.

Paradiso spant zich verder in om het personeel een afspiegeling te laten zijn van de culturele achtergrond, man-vrouwverhouding én leeftijd van de rest van de stad. De personeelsbezetting van de aan Paradiso gelieerde stichtingen Pera en Marmoucha bestaat bovendien uitsluitend uit mensen met Turkse of Marokkaanse wortels. Hiermee geven we invulling aan de Code Culturele Diversiteit.

Dit zijn een aantal voorbeelden van de manier waarop we graag onze verantwoordelijkheid nemen voor de leefbaarheid van de stad.