What's on
NEF 3519 Chris Richter

Zonneprijs #8

Zonneprijs #8

Thursday 2 May 2024

Thursday 2 May 2024

In Zonnehuis

Doors: 19:00, Main programme: 19:30

fuis • Navigate • Stijn • Zaphyria • LNDE

Indiestad presenteert: Zonneprijs, de talentencompetitie met de nieuwste en meest gewilde artiesten van dit moment. Tijdens acht voorrondes in 't Zonnehuis strijden zij voor een plek in de finale in Paradiso. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2024. In juni 2024 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Vijf optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van vijf optredens van de meest veelbelovende muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

View event on Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • fuis
  • Navigate
  • Stijn
  • Zaphyria
  • LNDE

fuis
fuis betovert met meeslepende cinema pop, geïnspireerd door Bon Iver en Patrick Watson. Met een unieke mix van synthetische klanken en 'field recordings' creëren ze een diepgaande emotionele reis. Hun eerlijke nummers verkennen thema's als rouw en de zoektocht naar een nieuwe start, met een geruststellende intimiteit die resoneert.

Navigate

Navigate legt met hun rauwe en alternatieve geluid de worstelingen van het bestaan bloot door middel van beukende drums, grommende gitaren en aangrijpende teksten. Hun debuutalbum 'Nothing Ever Happens Around Here', uitgebracht op 27 oktober 2023, ontving veel lof vanwege de krachtige nummers en verleidelijke melodieën. Geprezen door critici van de Volkskrant tot Lust for Life Magazine, stormt Navigate door zalen in heel Nederland en fascineert het publiek met hun dynamische optredens.

Stijn

Stijn, een wervelwind van emotie en creativiteit, durft vraagtekens te zetten bij dat wat zeker lijkt. Op het podium boeit haar gevoeligheid en nodigt ze het publiek uit op een energieke, maar emotioneel geladen reis waar lach en traan elkaar ontmoeten. Met een vleugje Franse flair en een onverwacht Amerikaanse attitude bieden de optredens van Stijn een verfrissende mix van kwetsbaarheid en kracht.

Zaphyria

Zaphyria verrast de muziekscene met een eclectische mix van grunge, rock, metal, neo-soul, funk en jungle-invloeden. Zangeres Su-Lin Zoutendijk, gitarist Jonathan Ivanov, bassist Boas Ignacio en drummer Philip de Niet, creëren samen een uniek geluid, door critici bestempeld als ‘grunge rap funk’. Hun toewijding aan het verleggen van muzikale grenzen zet hen op een pad om hedendaagse muziek te herdefiniëren.

LNDE

LNDE is het project van Linde Torenvlied. Haar indie-geïnspireerde, dromerige popmelodieën vervoeren luisteraars naar een wereld van rauwe emoties en nodigen je uit om met haar mee te gaan op een pad van zelfontdekking. Met haar poëtische teksten en pakkende melodieën neemt ze je mee op reis door bloemenvelden, eindeloze sterrenstelsels en de diepste oceanen in.

Gratis met Indiestadpas 2024

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2024. De Indiestadpas 2024 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit event
Gratis met de Indiestadpas 2023

Beluister de Zonneprijs playlist op YouTube

Beluister de Zonneprijs playlist op Spotify

How to get to Zonnehuis

Zonnehuis is on Zonneplein 30a in Amsterdam North. Parking is free around this monumental building. The closest ferry to Zonnehuis is the NDSM-werf ferry. From there you can take a cab or bicycle, both getting you to the venue in about 10 minutes.

Paradiso Programme

What's on