What's on
W543 1154050 Kleinste Museum Mirrorball

The Small Museum presenteert Studio 212 Fahrenheit

The Small Museum presenteert Studio 212 Fahrenheit

vrijdag 29 mei 2020

vrijdag 29 mei 2020

In Paradiso - Main Hall

Doors: 20:00, Doors close: 00:00, Main programme: 20:30

The Small Museum presenteert NEVER WASTE AN OPPORTUNITY TO SHOW A MIRRORBALL, een expositie van Studio 212 Fahrenheit.

Ze maakten voor het museum een kleine, ronddraaiende discobal die het museum verlicht. Alsof het feest abrupt is beëindigd en iedereen de zaal heeft verlaten: momenteel een realiteit voor alle concertzalen, clubs en theaters in Nederland. Maar het werk is ook een reminder: Als we elkaar straks weer in levende lijve ontmoeten, moeten we nooit vergeten om het leven te vieren. 

Studio 212 Fahrenheit is een Nederlandse design studio opgericht door Albert Buring (Amsterdam) and Paul Mulder (Oldekerk). Hun werk bevindt zich op het snijvlak van kunst en design, met als specialisatie ruimtelijk-, product- en interieurontwerp.

https://www.212f.nl

The Small Museum is het kleinste museum van Nederland en, wordt gefluisterd, zelfs ter wereld. Het museum huist in een van de mededelingenkastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte, compleet met parketvloer, egale bovenverlichting en achterwand in ‘Rijksmuseum-grijs'. In dit kleine museum exposeert Paradiso vernieuwende kunstwerken die een relatie hebben tot de populaire cultuur. Eerder exposeerden onder meer Lernert & Sander, Bart de Baets, Job, Joris & Marieke, Simon Wald-Lasowski, Our Polite Society en Paul Nassenstein in het museum.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

    How to get to Paradiso

    Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

    Paradiso Programme

    What's on