Durand Bernarr Press Photo

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Friday

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Friday

vrijdag 17 november

In Paradiso - Main Hall

Doors: 18:30, Main programme: 19:00

Tickets start from € 35,00

For members

Price including € 3,00 service fee
Excluding € 4,00 monthly membership

Price including € 3,00 service fee
Excluding € 4,00 monthly membership

Dit evenement maakt onderdeel uit van Super-Sonic Jazz Festival 2023 en vindt plaats in Paradiso.

De volgende tickets zijn geldig voor deze avond

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Weekpasse-partout

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Weekendpasse-partout

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Vrijdag festivalticket

Super-Sonic Jazz presenteert vernieuwende artiesten die bewegen op het snijvlak van jazz. Op het festival zijn zowel nationale als internationale artiesten te bewonderen die invloeden van traditionele jazz combineren met soul, hiphop, elektronische, klassieke en niet westerse muziek. Super-Sonic Jazz Festival 2023 vindt plaats van dinsdag 14 tot zondag 19 november 2023 in Paradiso, Rush Hour en de Duif in Amsterdam.

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Friday

Durann Bernarr, Gallowstreet, Sam Gendel, Sungazer, ROLROLROL, Kara Jackson, Tallulah Rose, TNO Soundsystem

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Durand Bernarr
  • Sam Gendel
  • ROLROLROL
  • Sungazer
  • Kara Jackson
  • Tallulah Rose
  • Gallowstreet
  • TNO Soundsystem

Durann Bernarr

Durand Bernarr groeide op in Ohio en werd opgevoed door zijn moeder, een professionele zangcoach, en zijn vader, een geluidstechnicus die werkte met artiesten als Jay-Z, Beyonce, Rihanna, Jill Scott en Whitney Houston. Muziek werd dus met de paplepel ingegoten en zijn interesse in muziek werd verder gevoed door de gospelmuziek die hij in de kerk hoorde. Op zijn twintigste begon hij YouTube-video's te plaatsen waarin hij covers zong, danste en komisch commentaar gaf. Even later volgde de EP ‘The Stepson of Erykah Badu’, waarop covers te horen zijn van Erykah Badu. De EP bereikte Badu en zij nodigde Bernarr vervolgens uit om met haar mee te gaan op tour als achtergrondzanger. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en dit leidde tot samenwerkingen met onder andere Anderson.Paak, Thundercat, The Internet en Kaytranada. Ondertussen bracht hij ook eigen werk uit en kwam in 2022 zijn derde album ‘Wanderlust’ uit. Na een verbluffende Tiny Desk kijken we er naar uit om hem te ontvangen, want één ding is zeker: Durand Bernarr is een experience.

Durand Bernarr: Tiny Desk Concert

Durand Bernarr: Tiny Desk Concert

Durand Bernarr: Tiny Desk Concert

Kara Jackson

Kara Jackson maakt een mix van emotionele folkmuziek en poëtische alt-country. De grens tussen poëzie en zang vervaagt als je luistert naar de teksten van Kara en vragen om een aandachtig oor. Opgegroeid door countryfolk en zwarte feministische dichters als Gwendolyn Brooks en Lucille Clifton, hebben Kara's liedjes de zachtheid en warmte van een zuidelijke drawl, terwijl ze toch scherp genoeg zijn om diep te snijden. Haar debuutalbum ‘Why Does the Earth Give Us People to Love’ komt in september uit. Spaarzame akoestische momenten en stijgende strijkerssecties creëren ruimte voor Kara om de volledige architectuur van haar stem te gebruiken, met heldere hoge noten en verwoestende lage tonen. De nummers op het album zijn niet gebonden aan een traditionele songstructuur, in plaats daarvan leidt de taal de weg.

Kara Jackson - lily

Kara Jackson - lily

ROLROLROL

ROLROLROL is het vrolijke nieuw project van de avontuurlijke producer Jameszoo en al even avontuurlijke toetsenist Niels Broos. Over de jaren heen hebben ze veel gewerkt aan elkaars projecten, maar er was ook altijd ruimte om met z’n tweetjes in de studio te zitten zonder doel. Gewoon om muziek te maken. Daar kwamen toffe tracks uit, maar geen van hen durfde dat voor hun eigen project te claimen, en daardoor bleven bijzondere dingen alsmaar liggen. Nu besloten ze dat het toch dat het tijd is om die muziek uit te brengen. Het album ‘MUSIC’ verscheen in juni waarvan de eerste single een samenwerking was met Jamie Woon. Het album is een mengeling van pop, moderne jazz en elektronische muziek.

ROLROLROL - MUSIC

Sam Gendel

Sam Gendel heeft zich opgewerkt tot een prominente figuur binnen de bruisende ambient jazzscene van Los Angeles. Zijn virtuositeit op de saxofoon heeft hem bekendheid gebracht, hoewel hij ook andere instrumenten beheerst. Hij heeft samengewerkt met diverse artiesten, zoals Ry Cooder, Moses Sumney, Mach-Hommy en Vampire Weekend, waardoor hij een gevarieerde discografie heeft opgebouwd die bestaat uit nu jazz, avant-garde jazz, ambient jazz en experimentele hiphop. Zijn meest recente werk 'COOKUP' uit 2023 biedt een eigen, impressionistische interpretatie van klassieke r&b-hits en bevat nummers van artiesten als Beyoncé, Aaliyah en Erykah Badu. Gendel laat op ‘COOKUP’ zijn veelzijdigheid zien door verschillende instrumenten te bespelen, waaronder de saxofoon, synthesizer, piano, basblokfluit en nylongitaar.

Sam Gendel - COOKUP

Sungazer

Het internationale future jazz-duo Sungazer is opgericht door YouTuber en bassist Adam Neely en drummer Shawn Crowder. Sinds 2014 brengen de twee hun unieke mix van jazz fusion, 8-bit, progressive rock en EDM naar buiten. Het doel is om het menselijke element van improvisatie binnen de context van moderne elektronische muziek te onderzoeken. Na een veelbelovende EP ‘Sungazer, Vol.2’, uitgebracht in 2019, brachten ze hun debuutalbum ‘Perihelion’ uit in 2021. Opwindend, vernieuwend en altijd onvoorspelbaar. Sungazer slaat een brug tussen jazzfusion improvisatie en moderne elektronische muziek.

Sungazer - THRESHOLD

Sungazer - THRESHOLD

Tallulah Rose

Tallulah Rose verkent verbondenheid in haar muziek met haar stem en tenorsax. Ze presenteert contrasten, combineert het explosieve en psychedelische met het vredige en etherische, om haar unieke en persoonlijke verhaal te presenteren. In haar debuutalbum 'Every Move' dat volgend jaar uitkomt, duikt ze in thema's die zowel persoonlijk als universeel zijn, zoals seksualiteit, spiritualiteit, natuur en verdriet. Ze verwoordt haar ervaringen met een verfrissend en eerlijk perspectief. Tallulah Rose presenteert een groovende maar intiem soulvolle show met haar 5-koppige band van internationale jonge muzikanten. Ze is geïnspireerd door artiesten als Jordan Rakei, Noname en Robert Glasper, en de klanken van neo-soul, jazz, hiphop, elektronica.

Tallulah Rose - Jezebel Boots

Tallulah Rose - Jezebel Boots

Gallowstreet

Gallowstreet is al meer dan een tien jaar een begrip, de Amsterdamse brassband is voor velen bekend door hun energieke, vakkundige blaaswerk dat ze naar Lowlands, North Sea Jazz, Dour en vele andere andere festivals in binnen en buitenland bracht. Gallowstreet mixt genres door elkaar met een missie: het moet dansbaar, herkenbaar en meeslepend zijn. Noem het Giorgio Moroder meets Ennio Morricone, Justice meets Jungle, Daft Punk met blazers, een stukje dance, fusion-jazz met 4 tot the floor stadionrock. In het voorjaar van 2024 verschijnt er een nieuw album van de band, waarmee ze reflecteren op alle avonturen die de band in haar tienjarig bestaan heeft beleefd. De band grijpt qua sound terug naar het debuutalbum ‘Battleplan’ en staat bol van strijdbare blazer-anthems. Op Super-Sonic Jazz komt Gallowstreet alvast een voorproefje geven.

Gallowstreet - Our Dear Metropolis

Gallowstreet - Our Dear Metropolis

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on