What's on
Durand Bernarr Press Photo

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Friday

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Friday

vrijdag 17 november 2023

vrijdag 17 november 2023

In Paradiso - Main Hall

Doors: 18:30, Main programme: 19:00

Dit evenement maakt onderdeel uit van Super-Sonic Jazz Festival 2023 en vindt plaats in Paradiso.

De volgende tickets zijn geldig voor deze avond

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Weekpasse-partout

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Weekendpasse-partout

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Vrijdag festivalticket

Super-Sonic Jazz presenteert vernieuwende artiesten die bewegen op het snijvlak van jazz. Op het festival zijn zowel nationale als internationale artiesten te bewonderen die invloeden van traditionele jazz combineren met soul, hiphop, elektronische, klassieke en niet westerse muziek. Super-Sonic Jazz Festival 2023 vindt plaats van dinsdag 14 tot zondag 19 november 2023 in Paradiso, Rush Hour en de Duif in Amsterdam.

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Friday

Durand Bernarr, Sam Gendel, Sungazer, ROLROLROL, Kara Jackson, Tallulah Rose,

Aaneensluitend vindt Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Enter The Gallowstreet plaats. Dit is een clubnacht en hiervoor heb je toegang met alle bovenstaande tickets. Met o.a

Gallowstreet · The New Originals · LIKEMINDS · Jembaa Groove · Estafette

Timetable

Upstairs

19.00 Kara Jackson

20.30 Talullah Rose

22.00 ROLROLROL

23.15 Sun Ra Café

Main Hall

19.45 Sam GEndel

21.15 Durand Bernarr

22.45 Sungazer

00:00 SIEM

00:30 Jembaa Groove

01:15 DJ Shamis / Lucas Benjamin

01:45 Gallowstreet

03:00 Likeminds

Basement
00:00 The New Originals Sound

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Durand Bernarr
  • Sam Gendel
  • ROLROLROL
  • Sungazer
  • Kara Jackson
  • Tallulah Rose
  • Gallowstreet
  • TNO Soundsystem

Durann Bernarr

Durand Bernarr groeide op in Ohio en werd opgevoed door zijn moeder, een professionele zangcoach, en zijn vader, een geluidstechnicus die werkte met artiesten als Jay-Z, Beyonce, Rihanna, Jill Scott en Whitney Houston. Muziek werd dus met de paplepel ingegoten en zijn interesse in muziek werd verder gevoed door de gospelmuziek die hij in de kerk hoorde. Op zijn twintigste begon hij YouTube-video's te plaatsen waarin hij covers zong, danste en komisch commentaar gaf. Even later volgde de EP ‘The Stepson of Erykah Badu’, waarop covers te horen zijn van Erykah Badu. De EP bereikte Badu en zij nodigde Bernarr vervolgens uit om met haar mee te gaan op tour als achtergrondzanger. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en dit leidde tot samenwerkingen met onder andere Anderson.Paak, Thundercat, The Internet en Kaytranada. Ondertussen bracht hij ook eigen werk uit en kwam in 2022 zijn derde album ‘Wanderlust’ uit. Na een verbluffende Tiny Desk kijken we er naar uit om hem te ontvangen, want één ding is zeker: Durand Bernarr is een experience.

Durand Bernarr: Tiny Desk Concert

Durand Bernarr: Tiny Desk Concert

Durand Bernarr: Tiny Desk Concert

Kara Jackson

Kara Jackson maakt een mix van emotionele folkmuziek en poëtische alt-country. De grens tussen poëzie en zang vervaagt als je luistert naar de teksten van Kara en vragen om een aandachtig oor. Opgegroeid door countryfolk en zwarte feministische dichters als Gwendolyn Brooks en Lucille Clifton, hebben Kara's liedjes de zachtheid en warmte van een zuidelijke drawl, terwijl ze toch scherp genoeg zijn om diep te snijden. Haar debuutalbum ‘Why Does the Earth Give Us People to Love’ komt in september uit. Spaarzame akoestische momenten en stijgende strijkerssecties creëren ruimte voor Kara om de volledige architectuur van haar stem te gebruiken, met heldere hoge noten en verwoestende lage tonen. De nummers op het album zijn niet gebonden aan een traditionele songstructuur, in plaats daarvan leidt de taal de weg.

Kara Jackson - lily

Kara Jackson - lily

ROLROLROL

ROLROLROL is het vrolijke nieuw project van de avontuurlijke producer Jameszoo en al even avontuurlijke toetsenist Niels Broos. Over de jaren heen hebben ze veel gewerkt aan elkaars projecten, maar er was ook altijd ruimte om met z’n tweetjes in de studio te zitten zonder doel. Gewoon om muziek te maken. Daar kwamen toffe tracks uit, maar geen van hen durfde dat voor hun eigen project te claimen, en daardoor bleven bijzondere dingen alsmaar liggen. Nu besloten ze dat het toch dat het tijd is om die muziek uit te brengen. Het album ‘MUSIC’ verscheen in juni waarvan de eerste single een samenwerking was met Jamie Woon. Het album is een mengeling van pop, moderne jazz en elektronische muziek.

ROLROLROL - MUSIC

Sam Gendel

Sam Gendel heeft zich opgewerkt tot een prominente figuur binnen de bruisende ambient jazzscene van Los Angeles. Zijn virtuositeit op de saxofoon heeft hem bekendheid gebracht, hoewel hij ook andere instrumenten beheerst. Hij heeft samengewerkt met diverse artiesten, zoals Ry Cooder, Moses Sumney, Mach-Hommy en Vampire Weekend, waardoor hij een gevarieerde discografie heeft opgebouwd die bestaat uit nu jazz, avant-garde jazz, ambient jazz en experimentele hiphop. Zijn meest recente werk 'COOKUP' uit 2023 biedt een eigen, impressionistische interpretatie van klassieke r&b-hits en bevat nummers van artiesten als Beyoncé, Aaliyah en Erykah Badu. Gendel laat op ‘COOKUP’ zijn veelzijdigheid zien door verschillende instrumenten te bespelen, waaronder de saxofoon, synthesizer, piano, basblokfluit en nylongitaar.

Sam Gendel - COOKUP

Sungazer

Het internationale future jazz-duo Sungazer is opgericht door YouTuber en bassist Adam Neely en drummer Shawn Crowder. Sinds 2014 brengen de twee hun unieke mix van jazz fusion, 8-bit, progressive rock en EDM naar buiten. Het doel is om het menselijke element van improvisatie binnen de context van moderne elektronische muziek te onderzoeken. Na een veelbelovende EP ‘Sungazer, Vol.2’, uitgebracht in 2019, brachten ze hun debuutalbum ‘Perihelion’ uit in 2021. Opwindend, vernieuwend en altijd onvoorspelbaar. Sungazer slaat een brug tussen jazzfusion improvisatie en moderne elektronische muziek.

Sungazer - THRESHOLD

Sungazer - THRESHOLD

Tallulah Rose

Tallulah Rose verkent verbondenheid in haar muziek met haar stem en tenorsax. Ze presenteert contrasten, combineert het explosieve en psychedelische met het vredige en etherische, om haar unieke en persoonlijke verhaal te presenteren. In haar debuutalbum 'Every Move' dat volgend jaar uitkomt, duikt ze in thema's die zowel persoonlijk als universeel zijn, zoals seksualiteit, spiritualiteit, natuur en verdriet. Ze verwoordt haar ervaringen met een verfrissend en eerlijk perspectief. Tallulah Rose presenteert een groovende maar intiem soulvolle show met haar 5-koppige band van internationale jonge muzikanten. Ze is geïnspireerd door artiesten als Jordan Rakei, Noname en Robert Glasper, en de klanken van neo-soul, jazz, hiphop, elektronica.

Tallulah Rose - Ayesha

Tallulah Rose - Ayesha

Gallowstreet

Gallowstreet is al meer dan een tien jaar een begrip, de Amsterdamse brassband is voor velen bekend door hun energieke, vakkundige blaaswerk dat ze naar Lowlands, North Sea Jazz, Dour en vele andere andere festivals in binnen en buitenland bracht. Gallowstreet mixt genres door elkaar met een missie: het moet dansbaar, herkenbaar en meeslepend zijn. Noem het Giorgio Moroder meets Ennio Morricone, Justice meets Jungle, Daft Punk met blazers, een stukje dance, fusion-jazz met 4 tot the floor stadionrock. In het voorjaar van 2024 verschijnt er een nieuw album van de band, waarmee ze reflecteren op alle avonturen die de band in haar tienjarig bestaan heeft beleefd. De band grijpt qua sound terug naar het debuutalbum ‘Battleplan’ en staat bol van strijdbare blazer-anthems. Op Super-Sonic Jazz komt Gallowstreet alvast een voorproefje geven.

Gallowstreet - Our Dear Metropolis

Gallowstreet - Our Dear Metropolis

SIEM

SIEM's passie voor muziek werd met de paplepel ingegoten tussen de muren van zijn ouderlijk huis. Al op jonge leeftijd kwam de Nederlandse dj in aanraking met de complexe ritmes en harmonieën van zijn vaders platencollectie, wat de basis legde voor zijn creatieve pad binnen de muziek. Samen met zijn broer Vincent richtte hij vervolgens het duo 'Tenzers' op en bestormde met rap tempo de Nederlandse clubscene met hun verfijnde trackselecties. Echter lag SIEM's visie breder dan alleen mensen aan het dansen krijgen, en richtte samen met een aantal soortgenoten het label Super-Sonic Jazz op. Na een tijdelijke afwezigheid bij het inmiddels hard gegroeide label is SIEM terug, en helemaal klaar om opnieuw zijn passie voor muziek te delen met de wereld. Op vrijdag en zaterdag tijdens Super-Sonic Jazz Festival zal SIEM tussen de liveshows door de Grote Zaal van Paradiso warm houden met zijn eclectische mix van jazz, soul, hiphop, broken beat en meer.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on