Drive by

Sugar Mountain presents: Drive-By Truckers, North Mississippi Allstars, Sugaray Rayford & Jerry Joseph

Sugar Mountain presents: Drive-By Truckers, North Mississippi Allstars, Sugaray Rayford & Jerry Joseph

maandag 6 juni 2022

maandag 6 juni 2022

In Paradiso - Main Hall

Doors: 17:00, Support: 17:30, Main programme: 17:45

Drive-By Truckers
(Dit is het uitgestelde concert van 7 juni 2020 en 27 mei 2021. Tickets gekocht voor die datum blijven geldig voor deze nieuwe datum.)
Drive-By Truckers wisselt countryrock af met ballades vol banjo’s en slidegitaren. De teksten zijn uit het leven van de bandleden gegrepen en gaan over het diep zuiden van Amerika, overgoten met drank, drugs en slechte keuzes. Begin volgend jaar volgend jaar verschijnt alweer het twaalfde studioalbum 'The Unraveling'. Naast de oprichters Patterson Hood en Mike Cooley bestaat de band vandaag de dag ook uit Brad Morgan, Jay Gonzalez en Matt Patton. De opvallendste naam tussen de ex-bandleden blijft Jason Isbell, die inmiddels een glansrijke solocarrière op zijn naam heeft staan.

North Mississippi Allstars:
North Mississippi Allstars is een Southern rockformatie onder leiding van gitarist Luther Dickinson (voorheen onder meer een tijdje gitarist bij The Black Crowes). De band heeft al vele Grammy-nominaties op zak en is daarnaast bekend vanwege hun vele samenwerkingen. Robert Plant, zanger van Led Zeppelin, nodigde Dickinson en zijn bandleden bijvoorbeeld uit voor een tour door Amerika, net als John Hiatt. De mix van country en bluesrock komt op het podium misschien wel het beste tot zijn recht. In 2019 kwam hun laatste album Up and Rolling uit. In augustus 2020 volgde nog de single Catfish feat. Cedric Burnside. De opbrengst daarvan ging naar de Black Lives Matter-beweging.

Sugaray Rayford:
De in Texas geboren soul- en blueszanger Caron Nimoy "Sugaray" Rayford bracht in 2010 zijn eerste album uit. Hij viel meteen op door zijn krachtige stem en unieke mix van retro soul met blues en r&b, die hij kracht bijzet met emotievolle teksten. Daarover zegt hij zelf: “I believe in social justice and want that to be a focus in the music, but I also like to have fun. The light and the shade, baby!”. Zijn internationale doorbraak kwam in 2017 met de plaat 'The World That We Live In', opgevolgd door het album 'Somebody Save Me' uit 2019, waarmee hij werd genomineerd voor een Grammy. Onlangs bracht hij zijn opnieuw ijzersterke album 'In Too Deep' uit en deze zomer geeft hij voor het eerst in vijf jaar weer een concert in Amsterdam.

Jerry Joseph:
Jerry Joseph heeft al meer levens geleid dan de gemiddelde kat er heeft. De productieve, ervaren songwriter met doorleefde stem begint inmiddels aan maar liefst het vierde (!) decennium van zijn carrière, maar het onvergetelijke 'The Beautiful Madness' spant wel de kroon van zijn werk. Het album is geproduceerd door Patterson Hood van The Drive-By Truckers, die Joseph "één van de beste live-artiesten die ik ooit heb gezien," en "al heel lang één van mijn favoriete songwriters" noemt. 

De in '61 geboren Amerikaan debuteerde met z'n zelfopgerichte band Little Women op 26-jarige leeftijd met het zomerse, ontspannen en zeer 80's klinkende nummer 'Life's Just Bitchin''. Hiermee was de spits eraf en volgde een succesvolle solocarrière, maar ook onder de naam 'Jerry Joseph & The Jackmormons' en met de band Stockholm Syndrome verschenen talloze werken van zijn hand.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Drive-By Truckers
  • Jerry Joseph
  • Sugaray Rayford
  • North Mississippi Allstars
Hqdefault 210419 111340

Drive-By Truckers

Full Performance KEXP

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on