What's on
BANNER STUDIE ONTWIJKEND GEDRAG ATELIER JAMIENEE

'Studie-ontwijkend gedrag’

'Studie-ontwijkend gedrag’

woensdag 15 mei 2019

woensdag 15 mei 2019

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:30, Main programme: 20:00

Na vier mooie jaren studeren Max, Maurice en Marc af aan het Conservatorium van Amsterdam. In samenwerking met Paradiso Noord organiseren zij ‘Studie-Ontwijkend Gedrag’, een diverse avond vol nieuwe muziek van lokale bands. Acts als TAPE TOY, de Urgentie, Rowland, Dex en RETLEF: variërend van kleine liedjes met mooie teksten tot gillende gitaren en pompende elektronische beats. Stel je verplichtingen nog één avond uit en geef gehoor aan je ontwijkende gedrag.

TAPE TOY 
TAPE TOY is gek en dat is goed. Niet gehinderd door de drang om hip te zijn of populair gaat het Amsterdamse jonge honden kwartet lekker zijn eigen gang. Dat levert springerige muziek op met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. Voeg daar aan toe de energie van een renpaard en een bundel songs van het type oorwurm en je begrijpt dat TAPE TOY niet “nieuwe band nummer zoveel" is.  

RETLEF 
RETLEF neemt je mee in een elektronische trip met vette synths en zwevende zanglijnen, in dynamische songs van klein naar groot. Van wegdromen in spacy, buitenaardse texturen naar dikke dansbare beats.  
 
DE URGENTIE 
Verhaaltjes door en over zijn leven geschreven, werden dromerige teksten met een kleine boodschap. De drang om zijn gedachtespinsels en dagelijkse gebeurtenissen op papier te zetten vormden voor Marc ‘De Urgentie’.  
 
ROWLAND 
Rowland bezingt de schoonheid van heimwee. Met melancholieke doch hoopvolle liedjes nemen ze je mee naar een plek hier ver vandaan en doen ze je wensen daar te blijven. Met invloeden van Feist, Laura Marling en Eva Cassidy zullen ze je de tijd even doen vergeten.  
 
DEX 
Eigenzinnige en melodieuze rock, ontstaan uit de chaotische ideeën van een drummer en een toetsenist. Dex is niet vies van interessante ritmes en mooie melodieën, en neemt je mee in een mix van dromerige sounds en harde popsongs.

View event on Facebook

Line-up

Club

  • Tape Toy
  • Rowland
  • RETLEF
  • De Urgentie
  • Dex
Op woensdag 15 mei kun je in Paradiso Noord genieten van nieuwe talentvolle bands van het Conservatorium. Tape Toy, Rowland, RETLEF, Dex, De Urgentie treden op die avond.

Naive

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on