Stippenlift kerstfoto 2023 copy

Stippenlift

Friday 22 December

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 20:00, Main programme: 20:30

Ticket € 16,00

For members

Price including € 2,00 service fee
Excluding € 4,00 monthly membership

Price including € 2,00 service fee
Excluding € 4,00 monthly membership

Inmiddels een decembertraditie in Paradiso: de (kerst)mistroostige show van Stippenlift. Ook dit jaar keert de Nederlandstalige zanger en producer terug om de feestdagen samen in te luiden met een lach en een traan. Hugo van de Poel creëerde met zijn alter ego Stippenlift het zelfbenoemde genre depriwave: zwaarmoedige teksten over huilen, leed en depressie, omlijnd door elektronische muziek zonder opsmuk.

Van de Poel is productief. Als Stippenlift, maar ook met aliassen als Eilandnet en Lil Blonde Death, brengt hij plaat na plaat uit, waaronder een arsenaal aan kerstproducties. Na bescheiden kersthit 'Huilen (kerst)' in 2016 bracht Stippenlift in 2018 'Kerstfan' uit: een melancholische plaat over de emotionele leegte tijdens en rondom kerst. Een jaar later volgde single 'Niemand Viert Kerst Met Mij' en in 2020 bracht hij samen met Firoza 'Kerst In De Eighties' uit. Vorig jaar verscheen nog 'De Laatste December', maar niets blijkt minder waar, want ook dit jaar vind je Stippenlift in mineur op de bühne.

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

  • Stippenlift

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on