What's on
REX

Rex Orange County - performing solo

Rex Orange County - performing solo

Wednesday 30 March 2022

Wednesday 30 March 2022

In Zonnehuis

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Unfortunately, the Rex Orange County concert in the Zonnehuis has been canceled due to illness of one of the crew members. Ticket buyers will receive an email with more information.

  • Program is seated only

Rex Orange County is de artiestennaam van de Britse singer-songwriter en multi-instrumentalist Alex O’Connor. De slechts drieëntwintigjarige artiest brak door met debuutalbum ‘bcos you will never b free’ uit 2015 en opvolger ‘Apricot Princess’ uit 2017, die hij beiden in eigen beheer uitbracht. In 2017 scoorde hij een grote internationale hit met het nummer 'Loving is Easy', die hij schreef met de Amsterdamse Benny Sings. Rex Orange County valt op door zijn unieke geluid, wat klinkt als een combinatie van bedroompop, indiepop, hiphop, jazz en elektronische muziek, voorzien van vrolijke, soulvolle vocalen en raps. Dit viel ook in de smaak bij de Amerikaanse rapper Tyler, The Creator, die hem uitnodigde om bij te dragen aan zijn succesalbum ‘Flower Boy’ uit 2017. 

Rex Orange County was de afgelopen jaren vier keer eerder in Nederland te zien: hij speelde in 2018 zowel in een uitverkochte Melkweg als Bitterzoet en gaf daarnaast ook optredens op festivals Best Kept Secret en Motel Mozaïque. Op woensdag 30 maart geeft hij een intiem solo pianoconcert in het Zonnehuis in Amsterdam: er zijn voor dit programma enkel zitplaatsen beschikbaar.

View event on Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Rex Orange County
Rex Orange County - KEEP IT UP

Rex Orange County

KEEP IT UP

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Zonnehuis

Zonnehuis is on Zonneplein 30a in Amsterdam North. Parking is free around this monumental building. The closest ferry to Zonnehuis is the NDSM-werf ferry. From there you can take a cab or bicycle, both getting you to the venue in about 10 minutes.

Paradiso Programme

What's on