REX

Rex Orange County - performing solo

Rex Orange County - performing solo

woensdag 30 maart 2022

woensdag 30 maart 2022

In Zonnehuis

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Helaas is het concert van Rex Orange County in het Zonnehuis vanwege ziekte van één van de crewleden geannuleerd. Ticketkopers ontvangen een e-mail met meer informatie. 

  • Programma met zitplaatsen

Rex Orange County is de artiestennaam van de Britse singer-songwriter en multi-instrumentalist Alex O’Connor. De slechts drieëntwintigjarige artiest brak door met debuutalbum ‘bcos you will never b free’ uit 2015 en opvolger ‘Apricot Princess’ uit 2017, die hij beiden in eigen beheer uitbracht. In 2017 scoorde hij een grote internationale hit met het nummer 'Loving is Easy', die hij schreef met de Amsterdamse Benny Sings. Rex Orange County valt op door zijn unieke geluid, wat klinkt als een combinatie van bedroompop, indiepop, hiphop, jazz en elektronische muziek, voorzien van vrolijke, soulvolle vocalen en raps. Dit viel ook in de smaak bij de Amerikaanse rapper Tyler, The Creator, die hem uitnodigde om bij te dragen aan zijn succesalbum ‘Flower Boy’ uit 2017. 

Rex Orange County was de afgelopen jaren vier keer eerder in Nederland te zien: hij speelde in 2018 zowel in een uitverkochte Melkweg als Bitterzoet en gaf daarnaast ook optredens op festivals Best Kept Secret en Motel Mozaïque. Op woensdag 30 maart geeft hij een intiem solo pianoconcert in het Zonnehuis in Amsterdam: er zijn voor dit programma enkel zitplaatsen beschikbaar.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Rex Orange County
Rex Orange County - KEEP IT UP

Rex Orange County

KEEP IT UP

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma