What's on
Paradiso punkjaren

Paradiso Punkjaren

Paradiso Punkjaren

Sunday 12 December 2021

Sunday 12 December 2021

In Paradiso - Main Hall

Doors: 13:00, Doors close: 17:00, Main programme: 13:00

Het bezoeken van de boekpresentatie van Oscar Smit is gratis. Gratis tickets zijn vanaf maandag 30 november 2021 via deze pagina te reserveren. Wel is een een Paradiso lidmaatschap vereist (kosten €4,00). Deze is te koop via de website of aan de deur.

Free tickets are available from Monday 30th, November 2021 on this page.

Important: To gain access, please bring the following:

1. Your ticket for this programme.
2. Your personal COVID Certificate in the Dutch CoronaCheck app, a CoronaCheck print or the QR code in your EU country's corona app.
3. An official photo ID.

Without these three items, entry is not granted. Please set up your QR code before traveling to Paradiso to reduce delays at the doors. If you do not have a full vaccination or recovery certificate in your CoronaCheck app or DCC from a EU country, or are visiting from outside of the EU, you need to book a COVID test to within 24 hours of the start of the event through testenvoortoegang.org. Other test results are not valid. Check this page for more information.

---

This is the postponed concert from December 6th 2021.


 • Program is seated only
 • Limited tickets per person

In het vierde deel van de ungoing serie De Paradiso Punkjaren staan Nederlandse bands centraal. Ze komen niet alleen uit de punkhoek maar ook uit de new wave- en Ultrarichting. Hiernaast wordt aandacht besteed aan de vaste groep van jonge punks die Paradiso als hun huiskamer beschouwden. Ook wordt stilgestaan bij de bijzondere avonden die door kunstenaars, van o.a. de Rietveld Academie, werden georganiseerd. Het boek bevat een uitgebreide index en tijdslijn en is daardoor een naslagwerk voor zowel de historie van Paradiso als voor de geschiedenis van de Nederpunk en is vanaf 6 december 2021 verkrijgbaar via de Paradiso webshop.

Bij het boek hoort een mini-poster van de zogenaamde Mokum Punk avonden in april 1979. Alleen tijdens de presentatie is het verkrijgbaar met een speciaal Paradiso-punk stempel en wordt het verkocht voor een gereduceerde  prijs.
Het programma tijdens de boekpresentatie van 'Paradiso Punkjaren deel 4: 1979-1981 Nederpunk(s) en Ultra' van Oscar Smit:

deNeuve
De voormalige ultrapunk gitaristen van Tox Modell, Marc en André, maken de laatste jaren muziek samen muziek, en platen, onder de naam deNeuve.

The Bugs
De Amsterdamse punks The Bugs speelden ruim 50 maal in Paradiso. Helaas zijn een aantal van hun bandleden inmiddels overleden. Zanger Peter Sinnige & friends (waaronder Carlo Edel oa Infexion) komen desondanks het podium op met wat oude Bugs songs.

Terrie Ex
In 1979 stond The Ex voor het eerst in Paradiso. Ze zijn nog steeds alive & kicking en speelden intussen ruim dertig maal in de muziektempel. Terrie Ex was er in ’79 ook al bij. Hij krijgt vanavond gezelschap van GW Sok, de eerste zanger van The Ex.

Amsterdam Punk Resurrection (1979/2021) (première)
Babeth Mondini-VanLoo heeft in haar imposante carrière een naam opgebouwd met cult- en arthousefilms. In deze korte film met de Amsterdamse punkband VD Patients, horen we tevens muziek van Soviet Sex. In samenwerking met Eye filmmuseum krijgt deze korte film een eerste vertoning.

Voordracht van Ralph Schippers
Schrijver en acteur Ralph Schippers zat ooit samen met Pieter Kooijman (RIP)in de post-punk band Funeral Directors. In zijn roman ‘Videotheek’ schrijft hij onder andere over het enige concert dat hij in 1981 met de Funeral Directors in Paradiso deed.

The Reuters (OVB)
De Amsterdamse punkband The Reuters bestaat pas vanaf 2016. Tegenwoordig met als bassist Bobbie Rossini. Zij zat in The Suspenders, een band met onder ander Allard Jolles. Later zaten ze beide in Claw Boys Claw en begon Jolles zijn band L’Attentat. De Reuters gaan vanavond een ode aan de Suspenders brengen.

Presentatie: Jaro
Jaro is een bekende in de punk- en kraakkringen van rond 1980. Hij zat o.a. in The Scabs en PCX.  Ook is hij te zien in de documentaire ‘Lang Leve De Lol’ (Alfred Broer, 1998).Tegenwoordig is hij een van de mensen achter het Amsterdamse café Checkpoint Charlie.

Eskimo & Ozon Duo
bestaand uit dichter Diana Ozon en voormalig VD Patients gitarist Peter van Abbe. Beide komen in Deel 4 voor.

DJ's: Mulat (Filth & Glory) & VET
Old VS Young Punks

---
Het bezoeken van de boekpresentatie van Oscar Smit is gratis. Wel is een een Paradiso lidmaatschap vereist (kosten €4,00). Deze is te koop via de website of aan de deur.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  Paradiso Punkjaren deel 4 is nu verkrijgbaar in onze webshop.

  Hqdefault 211130 112758

  The Bugs

  Amstel (1982)

  Hqdefault 211130 112759

  The Reuters

  Nocturne

  How to get to Paradiso

  Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

  Paradiso Programme

  What's on