Programma
Paradiso punkjaren

Paradiso Punkjaren

Paradiso Punkjaren

zondag 12 december 2021

zondag 12 december 2021

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 13:00, Zaal sluit: 17:00, Hoofdprogramma: 13:00

Het bezoeken van de boekpresentatie van Oscar Smit is gratis. Gratis tickets zijn vanaf maandag 30 november 2021 via deze pagina te reserveren. Wel is een een Paradiso lidmaatschap vereist (kosten €4,00). Deze is te koop via de website of aan de deur.

Het bezoeken van de boekpresentatie van Oscar Smit is gratis. Gratis tickets zijn vanaf maandag 30 november 2021 via deze pagina te reserveren. Wel is een een Paradiso lidmaatschap vereist (kosten €4,00). Deze is te koop via de website of aan de deur.

Belangrijk: je moet het volgende meenemen om binnen te komen:

1. Je ticket voor dit programma.
2. Je persoonlijke coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app of op papier.
3. Een geldig identiteitsbewijs.

Zonder deze drie items kunnen we geen toegang verlenen. Zet voor je vertrek naar Paradiso de QR-code in je CoronaCheck-app om vertraging aan de deur te voorkomen. Je coronatoegangsbewijs kan een vaccinatie- of herstelbewijs zijn, of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud geboekt via testenvoortoegang.org. Check deze pagina voor meer informatie.

---

Dit is het verplaatste concert van 6 december 2021.

 • Programma met zitplaatsen
 • Beperkt aantal tickets per persoon

In het vierde deel van de ungoing serie De Paradiso Punkjaren staan Nederlandse bands centraal. Ze komen niet alleen uit de punkhoek maar ook uit de new wave- en Ultrarichting. Hiernaast wordt aandacht besteed aan de vaste groep van jonge punks die Paradiso als hun huiskamer beschouwden. Ook wordt stilgestaan bij de bijzondere avonden die door kunstenaars, van o.a. de Rietveld Academie, werden georganiseerd. Het boek bevat een uitgebreide index en tijdslijn en is daardoor een naslagwerk voor zowel de historie van Paradiso als voor de geschiedenis van de Nederpunk en is vanaf 6 december 2021 verkrijgbaar via de Paradiso webshop.

Bij het boek hoort een mini-poster van de zogenaamde Mokum Punk avonden in april 1979. Alleen tijdens de presentatie is het verkrijgbaar met een speciaal Paradiso-punk stempel en wordt het verkocht voor een gereduceerde  prijs.
Het programma tijdens de boekpresentatie van 'Paradiso Punkjaren deel 4: 1979-1981 Nederpunk(s) en Ultra' van Oscar Smit:

deNeuve
De voormalige ultrapunk gitaristen van Tox Modell, Marc en André, maken de laatste jaren muziek samen muziek, en platen, onder de naam deNeuve.

The Bugs
De Amsterdamse punks The Bugs speelden ruim 50 maal in Paradiso. Helaas zijn een aantal van hun bandleden inmiddels overleden. Zanger Peter Sinnige & friends (waaronder Carlo Edel oa Infexion) komen desondanks het podium op met wat oude Bugs songs.

Terrie Ex
In 1979 stond The Ex voor het eerst in Paradiso. Ze zijn nog steeds alive & kicking en speelden intussen ruim dertig maal in de muziektempel. Terrie Ex was er in ’79 ook al bij. Hij krijgt vanavond gezelschap van GW Sok, de eerste zanger van The Ex.

Amsterdam Punk Resurrection (1979/2021) (première)
Babeth Mondini-VanLoo heeft in haar imposante carrière een naam opgebouwd met cult- en arthousefilms. In deze korte film met de Amsterdamse punkband VD Patients, horen we tevens muziek van Soviet Sex. In samenwerking met Eye filmmuseum krijgt deze korte film een eerste vertoning.

Voordracht van Ralph Schippers
Schrijver en acteur Ralph Schippers zat ooit samen met Pieter Kooijman (RIP)in de post-punk band Funeral Directors. In zijn roman ‘Videotheek’ schrijft hij onder andere over het enige concert dat hij in 1981 met de Funeral Directors in Paradiso deed.

The Reuters (OVB)
De Amsterdamse punkband The Reuters bestaat pas vanaf 2016. Tegenwoordig met als bassist Bobbie Rossini. Zij zat in The Suspenders, een band met onder ander Allard Jolles. Later zaten ze beide in Claw Boys Claw en begon Jolles zijn band L’Attentat. De Reuters gaan vanavond een ode aan de Suspenders brengen.

Presentatie: Jaro
Jaro is een bekende in de punk- en kraakkringen van rond 1980. Hij zat o.a. in The Scabs en PCX.  Ook is hij te zien in de documentaire ‘Lang Leve De Lol’ (Alfred Broer, 1998).Tegenwoordig is hij een van de mensen achter het Amsterdamse café Checkpoint Charlie.

Eskimo & Ozon Duo
bestaand uit dichter Diana Ozon en voormalig VD Patients gitarist Peter van Abbe. Beide komen in Deel 4 voor.

DJ's: Mulat (Filth & Glory) & VET
Old VS Young Punks

---
Het bezoeken van de boekpresentatie van Oscar Smit is gratis. Wel is een een Paradiso lidmaatschap vereist (kosten €4,00). Deze is te koop via de website of aan de deur.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Paradiso Punkjaren deel 4 is nu verkrijgbaar in onze webshop.

  Hqdefault 211130 112758

  The Bugs

  Amstel (1982)

  Hqdefault 211130 112759

  The Reuters

  Nocturne

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma