What's on
Oog voor Detail header website en facebook

Oog voor detail - kijken naar kunst met kijkexperts

Oog voor detail - kijken naar kunst met kijkexperts

zondag 30 september 2018

zondag 30 september 2018

In Tolhuistuin - Zonzij

Doors: 19:30, Main programme: 20:00

  • Program is seated only

Hoeveel van wat we zien, onthouden we? Kijken doen we voor een groot deel onbewust – en daardoor gaat veel aan ons voorbij. 

Wieteke van Zeil schrijft de wekelijkse serie ‘Oog voor Detail’ in de Volkskrant en is de auteur van het boek ‘Goed kijken begint met negeren- de kunst van opmerkzaamheid.’ Op deze avond vormen de zeven tips die Wieteke van Zeil in dit boek beschrijft een leidraad om bewust te kijken en meer te zien op de schilderijen die op deze avond voorbij komen. Goed kijken naar kunst wordt hiermee ook een oefening in het kijken zelf. Die oefening vindt plaats met het publiek en een panel van geoefende experts die elk op hun eigen vakgebied getraind zijn in opmerkzaamheid: Anneke Blokker (stadsecoloog), Jamil Meusen (politiecommissaris) en Paul Mijksenaar (expert wayfinding). Zodat je niet alleen opmerkzamer wordt in het museum, maar ook daarbuiten. 

View event on Facebook

Line-up

Zonzij

    How to get to Tolhuistuin

    Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

    Paradiso Programme

    What's on