Programma
Oog voor Detail header website en facebook

Oog voor detail - kijken naar kunst met kijkexperts

Oog voor detail - kijken naar kunst met kijkexperts

Sunday 30 September 2018

Sunday 30 September 2018

In Tolhuistuin - Zonzij

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

  • Programma met zitplaatsen

Hoeveel van wat we zien, onthouden we? Kijken doen we voor een groot deel onbewust – en daardoor gaat veel aan ons voorbij. 

Wieteke van Zeil schrijft de wekelijkse serie ‘Oog voor Detail’ in de Volkskrant en is de auteur van het boek ‘Goed kijken begint met negeren- de kunst van opmerkzaamheid.’ Op deze avond vormen de zeven tips die Wieteke van Zeil in dit boek beschrijft een leidraad om bewust te kijken en meer te zien op de schilderijen die op deze avond voorbij komen. Goed kijken naar kunst wordt hiermee ook een oefening in het kijken zelf. Die oefening vindt plaats met het publiek en een panel van geoefende experts die elk op hun eigen vakgebied getraind zijn in opmerkzaamheid: Anneke Blokker (stadsecoloog), Jamil Meusen (politiecommissaris) en Paul Mijksenaar (expert wayfinding). Zodat je niet alleen opmerkzamer wordt in het museum, maar ook daarbuiten. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonzij

    Route naar Tolhuistuin

    Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

    Paradiso Programme

    Programma