What's on
Lores Nick Mulvey Main Image

Nick Mulvey

Nick Mulvey

Thursday 30 May 2019

Thursday 30 May 2019

In Tolhuistuin - Club

Doors: 15:00, Main programme: 16:00

  • Program is seated only

LET OP: In verband met de weersvoorspelling is dit concert verplaatst van de tuin naar de concertzaal van Paradiso Noord. Reeds gekochte tickets blijven geldig en tijden zijn ongewijzigd. Dit is een matineeconcert, waarbij de deuren van Paradiso Noord om 15.00 uur open gaan.

Nick Mulvey maakt catchy folkliedjes die met recht meeslepend kunnen worden genoemd. Met een bezwerend ritme weet de gitaarvirtuoos zijn luisteraars in een soort trance te brengen. Neem daarbij zijn prachtige stem, intelligente teksten en minimalistische melodieën en de vergelijking met Ben Howard, Nick Drake en Jose Gonzalez is snel gemaakt. 

Zijn invloeden haalt Nick Mulvey overal vandaan. Hij is geboren in Cambridge en genoot zijn muziekopleiding in Cuba. In de minimalistische minimalistische jazzband The Portico Quartet speelde hij jarenlang de hang drum, een ufo-vorming instrument wat nog het meest op een steeldrum lijkt. In zijn solocarrière grijpt hij terug op zijn eerste liefde: De gitaar.

View event on Facebook

Line-up

Club

  • Nick Mulvey
Het concert van Nick Mulvey op donderdag 30 mei is uitverkocht.

Fever To The Form

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on