What's on
029 Marieke Wijntjes kleiner

Nederlands Jeugd Strijkorkest - American Journey

Nederlands Jeugd Strijkorkest - American Journey

Sunday 16 December 2018

Sunday 16 December 2018

In Paradiso - Main Hall

Doors: 12:30, Main programme: 13:00

CJP/Stadspas: €14,18 incl. servicekosten
Kinderen onder 18 jaar: €11,35 incl. servicekosten
  • Program is seated only

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO) goes west. Van immigranten die de Europese klassieke muziek meenamen naar de eerste componisten met een eigen Amerikaans geluid – en van de minimal music van Philip Glass naar bluegrass, negro spirituals en popmuziek. Ook klinken er nieuwe noten. Tom Trapp is een Nederlands-Amerikaans componist en arrangeert onder meer voor Fuse. Hij schrijft een nieuw werk speciaal voor het NJSO en Mascha van Nieuwkerk op cello, ook bekend van Fuse.

Een greep uit het programma:

A. Foote – Suite voor strijkorkest in E, op.63
A. Dvorak – Deel uit het Amerikaanse kwartet
P. Glass – Company
T. Trapp – opdrachtcompositie voor cello en strijkorkest
M. Jackson - Smooth criminal (arrangement)

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest
Het NJSO is een opleidingsorkest voor zeer talentvolle strijkers tussen de 13 en 19 jaar en staat onder leiding van Carel den Hertog. Het NJSO geeft de leden een goede oriëntatie op het vak van volwaardig (orkest-)musicus en levert gedreven jonge musici af aan conservatoria en beroepsorkesten. De leden vinden elkaar in spelplezier, een zeer hoog niveau en bevlogenheid. Ze brengen hun passie voor muziek graag over op een nieuw concertpubliek. 

Line-up

Main Hall

    How to get to Paradiso

    Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

    Paradiso Programme

    What's on