Programma
029 Marieke Wijntjes kleiner

Nederlands Jeugd Strijkorkest - American Journey

Nederlands Jeugd Strijkorkest - American Journey

Sunday 16 December 2018

Sunday 16 December 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 12:30, Hoofdprogramma: 13:00

CJP/Stadspas: €14,18 incl. servicekosten
Kinderen onder 18 jaar: €11,35 incl. servicekosten
  • Programma met zitplaatsen

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO) goes west. Van immigranten die de Europese klassieke muziek meenamen naar de eerste componisten met een eigen Amerikaans geluid – en van de minimal music van Philip Glass naar bluegrass, negro spirituals en popmuziek. Ook klinken er nieuwe noten. Tom Trapp is een Nederlands-Amerikaans componist en arrangeert onder meer voor Fuse. Hij schrijft een nieuw werk speciaal voor het NJSO en Mascha van Nieuwkerk op cello, ook bekend van Fuse.

Een greep uit het programma:

A. Foote – Suite voor strijkorkest in E, op.63
A. Dvorak – Deel uit het Amerikaanse kwartet
P. Glass – Company
T. Trapp – opdrachtcompositie voor cello en strijkorkest
M. Jackson - Smooth criminal (arrangement)

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest
Het NJSO is een opleidingsorkest voor zeer talentvolle strijkers tussen de 13 en 19 jaar en staat onder leiding van Carel den Hertog. Het NJSO geeft de leden een goede oriëntatie op het vak van volwaardig (orkest-)musicus en levert gedreven jonge musici af aan conservatoria en beroepsorkesten. De leden vinden elkaar in spelplezier, een zeer hoog niveau en bevlogenheid. Ze brengen hun passie voor muziek graag over op een nieuw concertpubliek. 

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma