What's on
Marika Hackman 2023

Marika Hackman

Tuesday 9 April

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Ticket € 20,00

Including day membership

Price including € 3,00 service fee
Including day membership

Price including € 3,00 service fee
Including day membership

De Britse Marika Hackman bracht in 2015 haar dromerige debuut 'We Slept At Last' uit, een album vol met fraaie folkmuziek. Inmiddels zijn we al toe aan haar vierde album, 'Big Sigh'. De muziek is steviger geworden, maar Hackman blijft nog altijd kwetsbaar. Ze durft zichzelf bloot te geven en tackelt op oprechte wijze belangrijke thema's.

Marika Hackman vergelijkt haar creatieve proces met het hakken in een blok ijs. “Hoe meer je het doet, des te zichtbaarder en gemakkelijker toegankelijk wordt het". "Het probleem", zegt Marika, "is dat als je het blok te lang met rust laat, het bevriest. De gloed wordt doffer, de angst om het te vinden wordt groter. Niet de meest ontspannen metafoor voor een muzikant die probeert hun stressniveaus verminderen.” Dat was het geval met 'Big Sigh' - de 'moeilijkste plaat' die de artiest ooit heeft gemaakt. Zoals de titel al doet vermoeden, is het een soort ontlading - van verdriet, van stress en lust, maar vooral van opluchting.

View event on Facebook

Line-up

Club

  • Marika Hackman
Marika Hackman

Marika Hackman

No Caffeine

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on