Programma
Marika Hackman 2023

Marika Hackman + Gia Ford

Marika Hackman + Gia Ford

dinsdag 9 april 2024

dinsdag 9 april 2024

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

De Britse Marika Hackman bracht in 2015 haar dromerige debuut 'We Slept At Last' uit, een album vol met fraaie folkmuziek. Inmiddels zijn we al toe aan haar vierde album, 'Big Sigh'. De muziek is steviger geworden, maar Hackman blijft nog altijd kwetsbaar. Ze durft zichzelf bloot te geven en tackelt op oprechte wijze belangrijke thema's.

Marika Hackman vergelijkt haar creatieve proces met het hakken in een blok ijs. “Hoe meer je het doet, des te zichtbaarder en gemakkelijker toegankelijk wordt het". "Het probleem", zegt Marika, "is dat als je het blok te lang met rust laat, het bevriest. De gloed wordt doffer, de angst om het te vinden wordt groter. Niet de meest ontspannen metafoor voor een muzikant die probeert hun stressniveaus verminderen.” Dat was het geval met 'Big Sigh' - de 'moeilijkste plaat' die de artiest ooit heeft gemaakt. Zoals de titel al doet vermoeden, is het een soort ontlading - van verdriet, van stress en lust, maar vooral van opluchting.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Marika Hackman
Marika Hackman

Marika Hackman

No Caffeine

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma