What's on
FORWARD 24 5 mb

Jordan Ward

Sunday 7 July

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Sold out

Ticket € 23,70

Including day membership

Including day membership

Jordan Ward, opgegroeid in St. Louis, is een van de rijzende sterren in r&b. Jordan ontwikkelde al op zeer jonge leeftijd een affiniteit voor muziek en dans. Hij verfijnde zijn vaardigheden nadat hij eerst als koorlid aan de slag ging en daarna overstapte naar muziektheater. Zijn invloeden omvatten een gevarieerde lijst van muziekgrootheden: van Marvin Gaye, Donny Hathaway, Stevie Wonder, Lauryn Hill, Kanye West, Tupac, The Notorious B.I.G., Nas en nog veel meer. Nadat hij experimenteerde met rap, richtte Ward zich op zingen en dansen. Op zijn achttiende verhuisde hij naar Los Angeles om een carrière als danser na te jagen. Ward's vroegrijpe danscapaciteiten leverden hem optredens op als danser voor Justin Bieber, Becky G, Janet Jackson en Beyonce. Zo verscheen hij in Beyonce’s Homecoming-documentaire van haar Coachella-optreden.

In 2017 begon Ward aan zijn muzikale zoektocht. Zo bracht hij de EP’s P ‘A Peak at the Summit’, ’Valley Hopefuls’ en de stellaire EP ‘Remain Calm’ uit, met de aanstekelijke single ‘Lil Baby Crush’. Pas met zijn veelgeprezen debuutalbum ‘FORWARD’ uit 2023 werd Ward het gesprek van de dag in muziek. Zijn project werd voortgestuwd door singles ‘WHITE CROCS’ en ‘FAMJAM4000’. Ward's momentum is consistent gebleven door wereldwijde tournees met JID, Smino, 6LACK en uitverkochte soloshows door Europa en Noord-Amerika. Dit jaar maakt hij zijn debuut in Tolhuistuin.

Line-up

Club

  • Jordan Ward
Jordan Ward

Jordan Ward

White Crocs

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on