What's on
Africadelic 2024 Paradiso Website Beld concert

Hatoon, Razeen, Fulu Miziki - Africadelic 2024

Hatoon, Razeen, Fulu Miziki - Africadelic 2024

Friday 24 May 2024

Friday 24 May 2024

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:30, Support: 18:00, Main programme: 21:00

  •  Deze avond maakt deel uit van Africadelic Festival 2024. Africadelic is een jaarlijks festival rondom Internationale Afrikadag (25 mei) waar de creativiteit, diversiteit en vrijheid van Afrika wordt gevierd. 
  • Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2024. Bestel de pas in de webshop van Paradiso of kijk onderaan deze pagina voor meer informatie. Let wel op: er is dus een vast aantal tickets gereserveerd voor Ticket to the Tropics-pashouders en deze kunnen ook uitverkocht raken, de pas garandeert dus geen toegang tot het concert.
  • Bezoekers met een ticket het programma Talk: In Focus: Congo and Sudan mogen ook de concerten bijwonen.

    Meer informatie over Africadelic en Ticket to the Tropics vind je onderaan deze pagina.

Op vrijdag 24 mei, in aanloop naar Internationale Afrikadag (25 mei), zal Africadelic Festival 2024 een avond vol informatie en entertainment organiseren in Tolhuistuin, met Diaspora Talks over Congo en Soedan en liveconcerten van Hatoon, Razeen en Fulu Miziki

Start de avond met een heerlijk bord uit de Soedanese keuken. Daarna kan je aanschuiven bij de Diaspora Talks. Tijdens deze Diaspora Talks genaamd 'Talk: In Focus: Congo and Sudan' vindt er een panel plaats met Friends from Congo, Free Congo Now en Carla Kamambala, gevolgd door de Sudanese Refugee Organisation, Abdulla Hussein en Dabanga die respectievelijk de geschiedenis, de huidige situatie en mogelijke toekomstperspectieven voor Congo en Soedan zullen bespreken. Na de Diaspora Talks, die in samenwerking met OMEK en UniverCity of Colour worden georganiseerd, zullen er live performances zijn van de opkomende Soedanees-Nederlandse artiesten Hatoon en Razeen, en last but not least, een concert van het Congolese Eco-Friendly-Afro-futuristic-Punk-Assemble-collectief Fulu Miziki.

Tijdschema:
17:00 uur - Deuren open
17:30 uur - Keuken open (eten is niet bij ticketprijs inbegrepen)
18:00 uur - Talk: In Focus: Congo and Sudan @ Tolhuistuin Zonzij 
20:00 uur - Concerten @ Tolhuistuin Club

*Bezoekers met een ticket voor Talk: In Focus: Congo and Sudan mogen ook de concerten bijwonen.

View event on Facebook

Line-up

Club

  • Hatoon
  • Razeen
  • Fulu Miziki

Hatoon

De opkomende Soedanees-Nederlandse artiest Hato0n vormt het nieuwe geluid van jazz, neo-soul en alternatieve R&B. De jonge singer-songwriter is sterk beïnvloed door muzikanten zoals Nai Palm, Cleo Soul, Moonchild en Erykah Badu. Hatoon creëert een uniek en soulvol geluid met haar luchtige maar warme vocalen en verfrissende melodische keuzes, die hinten naar haar Oost-Afrikaanse roots. Ze behandelt onderwerpen zoals persoonlijke groei, spiritualiteit en romantiek door een zeer persoonlijke lens.

Hatoon

Hatoon

Homegrown

Fulu Miziki

Fulu Miziki, wat ruwweg 'muziek uit afval' betekent, is een opwindend en chaotisch collectief van artiesten uit Kinshasa, Congo. Al enkele jaren zijn de leden bezig met het conceptualiseren van een orkest gemaakt van objecten die ze in de vuilnisbak hebben gevonden, voortdurend veranderende instrumenten en altijd op zoek naar nieuwe geluiden. Het maken van hun eigen instrumenten, kostuums en maskers is essentieel voor de benadering van hun muzikale kernideologie. Sinds 2020 hebben ze de Europese muziekfestivals veroverd met optredens en workshops voor jongeren.

Fulu Miziki

Fulu Miziki

Pasi Na Bisengo

Razeen

Razeen is een Soedanese artiest en activist gevestigd in Amsterdam. Door zijn Afro-Arabische wortels te combineren met westerse popcultuurinvloeden, vertegenwoordigt hij de stem van een nog steeds ondervertegenwoordigde diasporische generatie. Jarenlang bracht hij Nederlandse rapmuziek uit onder de naam Creeper Mane, tot vorig jaar, toen hij zijn artiestennaam veranderde naar zijn geboortenaam Razeen en besloot zich meer te richten op Engelse en Arabische muziek. Vorig jaar bracht hij zijn eerste single uit als Razeen genaamd "Free Sudan", als een ode aan zijn moederland en aan alle geliefden die verloren zijn gegaan en lijden onder de huidige oorlog.

Africadelic Festival

Africadelic is een platform en festival dat in samenwerking met Paradiso Amsterdam zich inzet voor de programmering en promotie van Afrikaanse diasporische culturele creativiteit, diversiteit en activisme in Nederland. Het jaarlijkse Africadelic Festival is een ode aan het Afrikaanse continent en zijn wereldwijde diaspora, en biedt een showcase van de culturele rijkdom en diepgaande invloed die Afro-descendenten hebben op de mondiale cultuur en samenleving. Dit jaar gepland van 23 tot 31 mei 2024, biedt het festival opnieuw een week vol concerten, films en gesprekken, inclusief deze speciale avond in solidariteit met en steun voor Congo en Soedan in Tolhuistuin. 

Ticket to the Tropics-pas 2024

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van highlife tot dabke, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen zes jaar toegang tot onder meer concerten van Liniker, Luedji Luna, Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Richard Bona en vele anderen.

Hoe werkt het

Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2024. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Geldigheid pas

De pas is geldig vanaf 1 januari 2024 t/m 31 december 2024.

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on