Programma
Africadelic 2024 Paradiso Website Beld diaspora talks 002

Talk: In Focus: Congo and Sudan - Africadelic 2024

Talk: In Focus: Congo and Sudan - Africadelic 2024

Friday 24 May 2024

Friday 24 May 2024

In Tolhuistuin - Zonzij

Zaal open: 17:00, Hoofdprogramma: 18:00

- Deze avond maakt deel uit van Africadelic Festival 2024. Africadelic is een jaarlijks festival rondom Internationale Afrikadag (25 mei) waar de creativiteit, diversiteit en vrijheid van Afrika wordt gevierd.

- Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2024. Bestel de pas in de webshop van Paradiso of kijk onderaan deze pagina voor meer informatie. Let wel op: er is dus een vast aantal tickets gereserveerd voor Ticket to the Tropics-pashouders en deze kunnen ook uitverkocht raken, de pas garandeert dus geen toegang tot het concert.

- Bezoekers met een ticket voor het programma Hatoon, Razeen, Fulu Miziki - Africadelic 2024 mogen ook de Talk bijwonen.


Meer informatie over Africadelic en Ticket to the Tropics vind je onderaan deze pagina.

Op vrijdag 24 mei, in aanloop naar Internationale Afrikadag (25 mei), zal Africadelic Festival 2024 een avond vol informatie en entertainment organiseren in Tolhuistuin, met Diaspora Talks over Congo en Soedan en liveconcerten van Hatoon, Razeen en Fulu Miziki.

Start de avond met een heerlijk bord uit de Soedanese keuken. Daarna kan je aanschuiven bij de Diaspora Talks. Tijdens deze Diaspora Talks genaamd 'Talk: In Focus: Congo and Sudan' vindt er een panel plaats met Friends from Congo, Free Congo Now en Carla Kamambala, gevolgd door de Sudanese Refugee Organisation, Abdulla Hussein en Dabanga die respectievelijk de geschiedenis, de huidige situatie en mogelijke toekomstperspectieven voor Congo en Soedan zullen bespreken. Na de Diaspora Talks, die in samenwerking met OMEK en UniverCity of Colour worden georganiseerd, zullen er live performances zijn van de opkomende Soedanees-Nederlandse artiesten Hatoon en Razeen, en last but not least, een concert van het Congolese Eco-Friendly-Afro-futuristic-Punk-Assemble-collectief Fulu Miziki.

Tijdschema:
17:00 uur - Deuren open
17:30 uur - Keuken open (eten is niet bij ticketprijs inbegrepen)
18:00 uur - Talk: In Focus: Congo and Sudan @ Tolhuistuin Zonzij
20:00 uur - Concerten @ Tolhuistuin Club

*Bezoekers met een ticket voor Hatoon, Razeen, Fulu Miziki - Africadelic 2024 mogen ook de concerten bijwonen.

Dit jaar, met een speciale focus op Congo en Soedan, heeft het festival het doel de verschillende vormen van solidariteit met de specifieke uitdagingen die in deze twee Afrikaanse landen worden doorstaan, te versterken - waar de impact van conflict en uitbuiting diep wordt gevoeld. In Soedan lijden miljoenen mensen onder langdurige conflicten, terwijl in Congo uitbuiting en geweld de samenleving ontwrichten. Deze situaties herinneren ons aan de harde realiteit voor de mensen daar, en laten zien dat solidariteit en steun dringend nodig zijn. Africadelic wil de stemmen van de meest getroffenen versterken en steun verzamelen voor actie en verandering.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonzij

  Africadelic Festival

  Africadelic is een platform en festival dat in samenwerking met Paradiso Amsterdam zich inzet voor de programmering en promotie van Afrikaanse diasporische culturele creativiteit, diversiteit en activisme in Nederland. Het jaarlijkse Africadelic Festival is een ode aan het Afrikaanse continent en zijn wereldwijde diaspora, en biedt een showcase van de culturele rijkdom en diepgaande invloed die Afro-descendenten hebben op de mondiale cultuur en samenleving. Dit jaar gepland van 23 tot 31 mei 2024, biedt het festival opnieuw een week vol concerten, films en gesprekken, inclusief deze speciale avond in solidariteit met en steun voor Congo en Soedan in Tolhuistuin.

  Ticket to the Tropics-pas 2024

  Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van highlife tot dabke, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

  Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen zes jaar toegang tot onder meer concerten van Liniker, Luedji Luna, Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Richard Bona en vele anderen.

  Hoe werkt het

  Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2024. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

  Geldigheid pas

  De pas is geldig vanaf 1 januari 2024 t/m 31 december 2024.

  Route naar Tolhuistuin

  Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

  Paradiso Programme

  Programma