What's on
Felabration19header TEMP

Felabration ADE: Dele Sosimi, Pat Thomas & Kwashibu Area Band, Onipa

Felabration ADE: Dele Sosimi, Pat Thomas & Kwashibu Area Band, Onipa

zaterdag 19 oktober 2019

zaterdag 19 oktober 2019

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Main programme: 19:30

(Dutch below)
Please note that it is not allowed to enter the venue with a suitcase or duffle/luggage bag during ADE
---
Tijdens ADE is het niet toegestaan om (rol)koffers en/of weekendtassen mee naar binnen te nemen. 

Wereldwijd vinden rondom Fela Kuti's geboortedag feesten plaats ter ere van de 'Godfather of Afrobeat'. Felabration in Amsterdam als onderdeel van ADE viert African Dance Music, verwacht veel traditionele afrobeat, highlife/disco en underground dance. 

Live: Dele Sosimi, Pat Thomas & Kwashibu Area Band en Onipa
Dj: Roel de Boer

Dele Sosimi

Dele Sosimi is een van de absolute spilfiguren van de afrobeat. De Nigeriaanse muzikant was zeven jaar lang bandleider, arrangeur en toetsenist bij de legendarische Fela Kuti en daarna jarenlang bij diens zoon Femi. In 1995 verhuisde Dele Sosimi naar London, waar hij zijn afrobeat-kennis deelde met talloze musici en leerlingen. Met zijn eigen band maakt hij een uiterst dansbare mix van vette funk-grooves, ritmische zang, koperblazers en Afrikaanse percussie, maar ook met een belangrijke rol voor de piano. Hij trad op op festivals als Montreux Jazz, werkte samen met o.a. jazzmuzikant Joe Zawinul en zijn muziek werd geremixt door dj’s als Âme & Dixon. Maar Sosimi is ook een fervent ambassadeur van de afrobeat; hij heeft een eigen stichting en is docent aan de London Metropolitan University.

 ‘Afrobeat will never die so long as Dele’s around’ (Songlines).

Pat Thomas & Kwashibu Area Band

De Ghanese Pat Thomas is één van de grootheden uit de highlife-muziek van de jaren 70 en 80, waarbij traditionele Afrikaanse muziek gemixt wordt met elementen uit de westerse sound zoals swing en jazz. Het resultaat is zeer dansbaar: funky orgelpartijen, ronkende gitaarrifs, bas-discolijntjes en een ongekende groove. Met zijn Kwashibu Area Band is Pat Thomas trouwens in goed gezelschap. Deze ‘all star’ band van legendarische muzikanten wordt geleid door multi-instrumentalist Kwame Yeboah, bekend van zijn samenwerking met Cat Stevens. Tel daarbij de zoetgevooisde zanglijnen van Pat Thomas op, hij wordt niet voor niets ook wel ‘The Golden Voice Of Africa’ genoemd, en je hebt een gouden combinatie. Of zoals de Volkskrant schreef over het in 2015 bij Strut Records verschenen album: “Eigenlijk is alles aan Pat Thomas & Kwashibu Area band goed.” Op 4 oktober verschijnt bij Strut Records het nieuwe album 'Obiaa!'. 


Onipa

Onipa brengt rauwe afro grooves, electronica, afrofuturisme en een ongekende energie naar het podium. Onipa betekent ‘mens’ in Akan, de antieke taal van het Ashanti-volk uit Ghana. Het is een boodschap van verbinding via samenwerking: van Ghana naar London en van voorvaders naar kinderen. Bandleiders K.O.G en Tom Excell hebben jarenlang aan eigen projecten gewerkt (K.O.G and the Zongo Brigade en Nubiyan Twist), met Onipa slaan ze de handen ineen om iets nieuws te creëren, uitgekleed en rauw, met diepe grooves en vol vuur. Denk Konono no. 1 vermengd met Shangaan Electro, Songhoy Blues en Débruit (de producer achter KOKOKO!). 

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Dele Sosimi
  • Pat Thomas
  • Onipa

Ticket to the Tropics-pas 2019

Dit programma is toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2019. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 6 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2019. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

Dele Sosimi Afrobeat Orchestra - Wahala - Afrikafestival Hertme

Dele Sosimi Afrobeat Orchestra - Wahala - Afrikafestival Hertme

Dele Sosimi live in the Boiler Room

Dele Sosimi live in the Boiler Room

Pat Thomas & Kwashibu Area Band live at Down The Rabbit Hole 2016

Pat Thomas & Kwashibu Area Band live at Down The Rabbit Hole 2016

Onipa - Woza

Onipa - Woza

ONIPA - I Know (Live at Henwood Studios)

ONIPA - I Know (Live at Henwood Studios)

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on