What's on
Santrofi LR

Santrofi

dinsdag 4 juni

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Including day membership

In de Ghanese Akan-mythologie is Santrofi een zeer zeldzame, felgekleurde vogel met vier vleugels. Het staat symbool voor voorspoed, schoonheid en de kracht van het lied. Niet gek dus, dat de band Santrofi hier hun naam aan heeft verbonden. Santrofi maakt vintage highlife, funk en afrobeat en is een collectief van bekende jonge muzikanten uit de Ghanese muziekwereld. De achtkoppige band werd opgericht door bassist en producer Emmanuel Ofori, die zijn sporen verdiende bij Ebo Taylor, Pat Thomas & Kwashibu Area Band en Gyedu-Blay Ambolley. Santrofi’s missie: Highlife terug op de kaart zetten; niet alleen voor de wereld, maar ook naar Ghana.

Nadat ze hun energieke discografie al eerder naar meer dan honderd shows in heel Europa brachten, keert Santrofi nu terug naar Amsterdam met nieuwe muziek. Hun opkomende album 'Making moves' is zowel een viering van Santrofi's roots als een sprong in de toekomst van Highlife. De formatie werkt op het album namelijk samen met meerdere artiesten uit de afrobeats- en trapscene in Ghana, zoals Kofi Jar en Ara.

Line-up

Club

  • Santrofi
Santrofi

Santrofi

Alewa

Ticket to the Tropics-pas 2024

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van highlife tot dabke, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen zes jaar toegang tot onder meer concerten van Liniker, Luedji Luna, Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Richard Bona en vele anderen.Hoe werkt hetPashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2024. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.Geldigheid pasDe pas is geldig vanaf 1 januari 2024 t/m 31 december 2024.Het concert van Gallowstreet is te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2024.

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on