What's on
Ericvaarzonmorel web

Eric Vaarzon Morel

woensdag 29 mei

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Including day membership

Eric, zoon van kunstschilder Wim Vaarzon Morel, is een flamencogitarist, theatermaker en componist. Op zijn zestiende jaar kreeg hij les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte in Madrid en Sevilla. Dit was het begin van zijn professionele vorming die hem bracht langs vele concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland en talloze samenwerkingen met musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers.

Op donderdag 29 mei staat de muzikant met een nieuw project in Tolhuistuin. Eric en zijn getalenteerde band bestaande uit studenten van het Conservatorium van Amsterdam, zoeken naar de Spaanse invloeden in Miles Davis' muziek, met nadruk op albums als 'Kind of Blue' en 'Sketches of Spain'. Ze belichten deze op een unieke manier, resulterend in een mix van flamenco en jazz. Eric brengt met zijn ensemble een gepassioneerde flamenco-jazzvoorstelling, geïnspireerd door de exotische Spaanse klanken die Davis 60 jaar geleden introduceerde. Een mix van flamencogitaar, trompet, elektrische gitaar, zangeressen en cajón creëert een grenzeloze flamenco-blueservaring.

View event on Facebook

Line-up

Club

  • Eric Vaarzon Morel
Eric Vaarzon Morel

Eric Vaarzon Morel

Recuerdo/Yunque/Morelo | Podium Witteman

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on