Dimitri WEB

Dimitri 40

Sunday 31 March 2024

In Paradiso - Main Hall

Doors: 17:00, Main programme: 18:00

Sold out

Ticket € 43,50

Price including € 3,50 service fee
Including day membership

Price including € 3,50 service fee
Including day membership

The ticket sales for this programme are not handled by Paradiso but by Dimitri. Have a question regarding your tickets or the sale? Please reach out to [email protected].

  • Access 18 years and over only

Dimitri geldt in Nederland en daarbuiten als een belangrijke grondlegger van de DJ-cultuur. Hij was een van de eersten die house, techno, drum ’n bass en andere stijlen naadloos aan elkaar mixte ¬– niet alleen qua tempo, maar ook qua harmonieën, waardoor geheel nieuwe composities ontstonden. Deze stijl van draaien was revolutionair en heeft meerdere generaties DJ’s geïnspireerd.

Het waren veertig bewogen jaren met talloze hoogtepunten. De belangrijkste mijlpalen: Dimitri’s Hi-Tech Soul Movement avonden in de RoXY, zijn residenties voor Chemistry in de Escape, op Ibiza, in het Newyorkse Twilo en in Trouw. Met zijn notering als eerste Nederlandse artiest in de DJMag Top 100 plaveide hij de weg voor de golf artiesten van eigen bodem die in daaropvolgende jaren de toonaangevende DJ-chart domineerden.

Dimitri heeft tijdens zijn loopbaan ook de nodige uitdagingen overwonnen. In 2013 verloor hij zijn onderbeen aan een levensbedreigende bacteriële infectie. Binnen vijf maanden stond hij weer achter de draaitafels – een bewijs voor hem dat muziek de kracht heeft om te helen. Vandaag de dag speelt Dimitri ieder weekend in clubs en op festivals in binnen- en buitenland. Tijdens zijn extra lange sets bij Thuishaven laat hij regelmatig horen waar hij het beste in is: mensen meenemen op een muzikale reis.

Zijn zes uur durende set voor ‘Dimitri 40 – The Celebration of a Lifetime’ wordt een eenmalige, sensationele reis, waarin verleden, heden en toekomst samensmelten tot één euforisch geheel. Met behulp van alle creatieve geesten, vrienden en fans die Dimitri door de jaren om zich heen heeft verzameld wordt Paradiso uit zijn voegen getrokken. Deze mijlpaal kan immers niet anders dan groots en meeslepend gevierd worden. Tickets gaan in de verkoop op 15 november om 13.00.

Line-up

Main Hall

  • Dimitri
Dimitri

Dimitri

909 Festival

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on