Programma
Dimitri WEB

Dimitri 40

Dimitri 40

Sunday 31 March 2024

Sunday 31 March 2024

In Paradiso - Grote Zaal, Kelder

Zaal open: 17:00, Zaal sluit: 00:00, Hoofdprogramma: 18:00

De kaartverkoop voor dit programma verloopt niet via Paradiso maar via Dimitri. Heb je vragen over de kaartverkoop? Neem contact op via [email protected].

  • Toegang voor 18 jaar en ouder

Dimitri geldt in Nederland en daarbuiten als een belangrijke grondlegger van de DJ-cultuur. Hij was een van de eersten die house, techno, drum ’n bass en andere stijlen naadloos aan elkaar mixte ¬– niet alleen qua tempo, maar ook qua harmonieën, waardoor geheel nieuwe composities ontstonden. Deze stijl van draaien was revolutionair en heeft meerdere generaties DJ’s geïnspireerd.

Het waren veertig bewogen jaren met talloze hoogtepunten. De belangrijkste mijlpalen: Dimitri’s Hi-Tech Soul Movement avonden in de RoXY, zijn residenties voor Chemistry in de Escape, op Ibiza, in het Newyorkse Twilo en in Trouw. Met zijn notering als eerste Nederlandse artiest in de DJMag Top 100 plaveide hij de weg voor de golf artiesten van eigen bodem die in daaropvolgende jaren de toonaangevende DJ-chart domineerden.

Dimitri heeft tijdens zijn loopbaan ook de nodige uitdagingen overwonnen. In 2013 verloor hij zijn onderbeen aan een levensbedreigende bacteriële infectie. Binnen vijf maanden stond hij weer achter de draaitafels – een bewijs voor hem dat muziek de kracht heeft om te helen. Vandaag de dag speelt Dimitri ieder weekend in clubs en op festivals in binnen- en buitenland. Tijdens zijn extra lange sets bij Thuishaven laat hij regelmatig horen waar hij het beste in is: mensen meenemen op een muzikale reis.

Zijn zes uur durende set voor ‘Dimitri 40 – The Celebration of a Lifetime’ wordt een eenmalige, sensationele reis, waarin verleden, heden en toekomst samensmelten tot één euforisch geheel. Met behulp van alle creatieve geesten, vrienden en fans die Dimitri door de jaren om zich heen heeft verzameld wordt Paradiso uit zijn voegen getrokken. Deze mijlpaal kan immers niet anders dan groots en meeslepend gevierd worden. Tickets gaan in de verkoop op 15 november om 13.00.

Line-up

Grote Zaal

  • Dimitri

Kelder

  • DJ Isis
  • Aron Friedman

Afterparty

Inmiddels is de avond van Dimitri 40 helemaal uitverkocht, maar laten we wel wezen: bij een iconisch feest hoort een iconische after. Voor iedereen die geen ticket heeft weten te bemachtigen, of voor wie graag nog met Dimitri doorjubelt tot de ochtend gloort, zijn hier tickets beschikbaar voor ThePartyAfterTheParty.

Dimitri

Dimitri

909 Festival

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma