What's on
Christmas a go go

Christmas a GoGo

Christmas a GoGo

Monday 18 December 2023

Monday 18 December 2023

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 19:30, Doors close: 23:30, Main programme: 20:00

Voor de tweede keer verzamelt het kerstmuziekweblog Christmas A Go Go een peloton artiesten in Paradiso om kerst te vieren met mooie, winterse, meezingbare en/of aparte seizoensgebonden liedjes. Dit jaar inclusief Hollandse meedeiners, Elvis-knipogen, odes aan opa en, jawel, Dolly Parton. Komt dat zien, komt dat vieren

Kerst-DJ’s: DJ Natashka en DJ Oscar

Ro Halfhide
Altijd en overal het zonnetje in huis, singer-songwriter en producer Ro Halfhide. Met een bak aan ervaring, invloeden van Paul Simon en Ben Harper en een solide kerstkraker op zijn naam (Santa Claus is Leaving) gaat Ro Halfhide alle winterse gedachten met gitaar en stem te lijf. 

Stephanie Struijk
Begon ooit Engelstalig als Stevie Ann, maar nu al jaren in het Nederlands en onder eigen naam, Stephanie Struijk. Ze schreef eigen winterliedjes, vertaalde kerstklassiekers (oa 2000 Miles) en duetteerde met collega-kerstmuts Rob Dekay. Als de blaadjes vallen, zetten we een Struijk op. 

Rick Buur
Op kerstblog Christmas A Go Go noemen we Rick Buur met liefde onze 'Dutch desafinado hero', omdat hij soms een noot mist, maar altijd het hart raakt. Americana is zijn stijl, maar dan wel in het Nederlands. Elk jaar weer een feest om te zien welke obscure parel hij afstoft en hertaalt. 

Marike Jager
Zingt al jaren de sterren uit de hemel, maar schreef nu pas een eigen kerstlied (nadat ze eerder een supercharmante versie van Frosty the Snowman had opgenomen). Love Me One More Night knipoogt naar niemand minder dan Elvis, en ze krijgt steun van een mannenkoor. Jager weet wat ze wil(d). 

Melanie Ryan
Ze schopte het tot de finale van het tv-programma We Want More (ze bleef overeind naast Davina Michelle), en is een echte kerstfan. Ze schreef al meerdere seizoensnummers, dit jaar kreeg ze hulp van kerstkoningin Judy Blank (vorig jaar op CAGG Spectacular in Paradiso). Ze zoekt haar inspiratie graag in Amerika, maar kan makkelijk Hollandse zieltjes te winnen. 

néomí & Will Knox
De jonge Neomi Speelman maakt muziek als néomí en beschrijft de dingen die ze ziet en de emoties die ze voelt. Dat doet ze in Nederland met behoorlijk succes. De Alzheimer van haar opa leidde tot een werkelijk prachtig kerstig nummer, Garden, dat vooral neerkomt op liefde. En hebben we dat juist nu niet keihard nodig? Nou dan. Ze neemt Will Knox mee, de Britse singer-songwriter met wie ze liedjes schrijft én duetteert. 

Milène van der Smissen & S.Lois
Vorig jaar verraste S.Lois ons met een pak onversneden kerstige bluegrass, dit jaar neemt hij zangeres Milène mee. Samen hebben ze al menig theater een 'coat of many colours' aangetrokken met hun ode 'Voor mijn part Dolly'. Ja, Dolly Parton natuurlijk. Dus verwacht sowieso 'Hard Candy Christmas'. En banjo's. Yee-ho ho ho! 

The Slow Clock
“De eerste kerstkraker van 2023 hebben we ook maar alvast binnen,” schreef de Volkskrant in september al over ‘Christmas In A Bottle’ de originele kerstsong van Harmen Kuiper, alias The Slow Clock. Hij treedt niet vaak op maar speciaal voor deze avond heeft hij een echte bijzondere performance beloofd. 

Presentatie: Santajan

Voor nieuwe bijzondere, alternatieve, non-commerciële kerstmuziek kun je altijd op het Christmas a GoGo blog terecht. 

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

  • Marike Jager
  • Stephanie Struijk
  • Ro Halfhide
  • Rick Buur
  • Melanie Ryan
  • néomí
  • Will Knox
  • Milène van der Smissen & S.Lois.
  • The Slow Clock
Marike Jager

Marike Jager

Love Me One More Night

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on