What's on
Otisss

Celebrating Otis! ft. Steffen Morrison

Celebrating Otis! ft. Steffen Morrison

Sunday 10 December 2017

Sunday 10 December 2017

In Paradiso - Main Hall

Doors: 20:00, Main programme: 21:00

Op 10 december 2017 is het precies 50 jaar geleden dat de legendarische soulzanger Otis Redding veel te jong overleed, hij werd 26 jaar oud. De uit Georgia afkomstige ex-taxichauffeur scoorde in de jaren zestig vele hits met onder andere '(Sittin' on) the Dock Of The Bay', 'Mr. Pitifull' en 'My Girl'. 

In deze muziektheatervoorstelling staat het fameuze platenlabel STAX centraal en wordt een tijdsbeeld geschetst middels muziek, film en spoken word. De talentvolle zanger Steffen Morisson kruipt hierbij in de huid van Redding. I’m a Soulman laat hits als “Dock of the Bay” en “Knock on Wood” herleven maar vertelt ook het verhaal van een generatie jongeren die zoekt naar een eigen stem, tegen een achtergrond van rassenscheiding in een land dat in de jaren zestig in een diepe crisis verkeert. 'Celebrating Otis' is een avond vol soulbeleving onder leiding de beste soulband van Nederland met o.a. Wiboud Burkens, Cyriel Directie, Michael Varekamp en niemand minder dan Manoushka Zeegelaar Breeveld. De Surinaamse Breeveld is actrice en zangeres, die je van talloze tv-series, films en theatervoorstellingen kunt kennen. Zo was ze het afgelopen jaar te zien in de theatervoorstelling 'We Hadden Liefde, We Hadden Wapens', de film 'Kleine IJstijd' en de RTL 4 serie 'Centraal Medisch Centrum'. 

De host van de avond is niemand minder dan de cabaretier, acteur en schrijver Jeffrey Spalburg. Ook is er een gastoptreden van de geboren en getogen Amsterdammer Big Bos Caprice die door velen wordt bestempeld als de grootste soulzanger van Nederland. 

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Otis Redding
  • Steffen Morrison
Op 10 december kun je in Paradiso genieten van Celebrating Otis! Een eerbetoon aan de 50 jaar geleden overleden zanger Otis Redding.

Trailer

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on