BRUTUS MAY 2023 A copyright Eva Vlonk1

Brutus, PSYCHONAUT, RONKER & The Waltz

Brutus, PSYCHONAUT, RONKER & The Waltz

Saturday 30 December

In Paradiso - Main Hall, Upstairs Room

Doors: 18:15, Support: 17:45, Main programme: 20:45

Ticket € 25,50

For members

Price including € 3,00 service fee
Excluding € 4,00 monthly membership

Price including € 3,00 service fee
Excluding € 4,00 monthly membership

Deze avond zie je maar liefst vier veelbelovende heavy rockbands in Paradiso. Onze zuiderburen tonen zich van hun hardste kant met shows van rocktrio Brutus, psychedelische rockband PSYCHONAUT, de postpunknoise van The Waltz en metalband RONKER.

Brutus - Grote Zaal
De onstuimige rock van het Leuvense trio Brutus is lastig in een hokje te plaatsen. De muziek van zingende drummer Stefanie Mannaerts, gitarist Stijn Vanhoegaerden en bassist Peter Mulders is een mix van postrock-constructies, metal-dynamiek, hardcore energie en progrock, aangevuld met pure popmelodieën die het geluid van Brutus geheel eigen maken. Eerder was de band op Europese tours met Russian Circles en Chelsea Wolfe. Vorig brachten zij met succes hun derde album ‘Unison Life’ uit en deze zomer maken zij hun opwachting op festivals als Pinkpop, Rock am Ring en Pukkelpop.

PSYCHONAUT - Grote Zaal
De Belgische rockband PSYCHONAUT is beïnvloed door bands uit de jaren zeventig als Led Zeppelin en Pink Floyd, maar ook geïnspireerd door hedendaagse heavy artiesten als Tool of Amenra. Op hun debuutalbum ‘Unfold The God Man’ worden filosofische en existentiële thema’s aangesneden. Het drietal heeft naam gemaakt in de Benelux underground door hun rauwe en meeslepende live show, waarin hun muur van geluid samengaat met visuele landschappen en stemmig lichtontwerp.

RONKER - Bovenzaal
Omdat het leven al complex genoeg is, gaat de Belgische rockband RONKER op zoek naar de zwaarte in simpliciteit. In 2023 releaste zij hun eerste EP ‘Self Loathing Self Help’ op Labelman. Met één been diep geworteld in het gitaargeweld uit de jaren negentig en het andere verstrengeld in de galm van de jaren tachtig, balanceert de band bewust op de rand van uitersten. Blackened postpunkgaze voor Nine Inch Nails fans, of is het indie metal? RONKER is vooral een band die je live moet zien; waar de waas van feedback over het geweld raast.

The Waltz - Bovenzaal
Jong, gretig en stevig geworteld in het heden, presenteren The Waltz een eclectisch geluid dat het best omschreven kan worden als postpunk met een flinke dosis noise en een vleugje pop. Tijdens de pandemie doken The Waltz de DUNK! studio's in Zottegem, België in om hun debuutalbum op te nemen. Het resultaat is een debuutalbum met prikkelende songs en pakkende hooks. Een geluid wat doet denken aan artiesten als Idles, The Jesus Lizard, Heavy Lungs en Black Midi.

Line-up

Main Hall

  • Brutus
  • Psychonaut

Upstairs Room

  • RONKER
  • The Waltz
Brutus

Brutus

Victoria

PSYCHONAUT

PSYCHONAUT

All Your Gods Have Gone

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on