Programma
BRUTUS MAY 2023 A copyright Eva Vlonk1

Brutus, PSYCHONAUT, RONKER & The Waltz

Brutus, PSYCHONAUT, RONKER & The Waltz

zaterdag 30 december 2023

zaterdag 30 december 2023

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal

Zaal open: 18:15, Voorprogramma: 16:45, Hoofdprogramma: 20:45

Voor de show van The Waltz zijn ook een beperkt aantal losse tickets verkrijgbaar, voor meer informatie klik hier.

Tijdschema:

18:45 - 19:30 RONKER (Bovenzaal)

19:45 - 20:30 PSYCHONAUT (Grote Zaal)

21:00 - 22:15 Brutus (Grote Zaal)

22:15 - 23:00 The Waltz (Bovenzaal)

Deze avond zie je maar liefst vier veelbelovende heavy rockbands in Paradiso. Onze zuiderburen tonen zich van hun hardste kant met de volgende line up: rocktrio Brutus, psychedelische post-metal collectief PSYCHONAUT, de postpunknoise van The Waltz en metalband RONKER. Het tijdsschema van deze avond volgt later.

Brutus - Grote Zaal
De onstuimige rock van het Leuvense trio Brutus is lastig in een hokje te plaatsen. De muziek van zingende drummer Stefanie Mannaerts, gitarist Stijn Vanhoegaerden en bassist Peter Mulders is een mix van postrock-constructies, metal-dynamiek, hardcore energie en progrock, aangevuld met pure popmelodieën die het geluid van Brutus geheel eigen maken. Eerder was de band op Europese tours met Russian Circles en Chelsea Wolfe. Vorig brachten zij met succes hun derde album ‘Unison Life’ uit en deze zomer maken zij hun opwachting op festivals als Pinkpop, Rock am Ring en Pukkelpop.

PSYCHONAUT - Grote Zaal
De Belgische rockband PSYCHONAUT is beïnvloed door bands uit de jaren zeventig als Led Zeppelin en Pink Floyd, maar ook geïnspireerd door hedendaagse heavy artiesten als Tool of Amenra. Op hun debuutalbum ‘Unfold The God Man’ worden filosofische en existentiële thema’s aangesneden. Het drietal heeft naam gemaakt in de Benelux underground door hun rauwe en meeslepende live show, waarin hun muur van geluid samengaat met visuele landschappen en stemmig lichtontwerp.

RONKER - Bovenzaal
Omdat het leven al complex genoeg is, gaat de Belgische rockband RONKER op zoek naar de zwaarte in simpliciteit. In 2023 releaste zij hun eerste EP ‘Self Loathing Self Help’ op Labelman. Met één been diep geworteld in het gitaargeweld uit de jaren negentig en het andere verstrengeld in de galm van de jaren tachtig, balanceert de band bewust op de rand van uitersten. Blackened postpunkgaze voor Nine Inch Nails fans, of is het indie metal? RONKER is vooral een band die je live moet zien; waar de waas van feedback over het geweld raast.

The Waltz - Bovenzaal
Jong, gretig en stevig geworteld in het heden, presenteren The Waltz een eclectisch geluid dat het best omschreven kan worden als postpunk met een flinke dosis noise en een vleugje pop. Tijdens de pandemie doken The Waltz de DUNK! studio's in Zottegem, België in om hun debuutalbum op te nemen. Het resultaat is een debuutalbum met prikkelende songs en pakkende hooks. Een geluid wat doet denken aan artiesten als Idles, The Jesus Lizard, Heavy Lungs en Black Midi. 

Tijdschema
18:45 - 19:30 RONKER (Bovenzaal)
19:45 - 20:30 PSYCHONAUT (Grote Zaal)
21:00 - 22:15 Brutus (Grote Zaal)
22:00 - 22:45 The Waltz (Bovenzaal)

Line-up

Grote Zaal

  • Brutus
  • Psychonaut

Bovenzaal

  • RONKER
  • The Waltz
Brutus

Brutus

What Have We Done

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
PSYCHONAUT

PSYCHONAUT

All Your Gods Have Gone

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma