What's on
Vivre

Amsterdamse Tramharmonie "Vivre!"

Amsterdamse Tramharmonie "Vivre!"

Sunday 18 March 2018

Sunday 18 March 2018

In Paradiso

Doors: 13:30, Main programme: 14:00

  • Program is seated only

De Amsterdamse Tramharmonie neemt je mee, van de Route du Soleil tot de Champs-Elysées. In deze bijzondere en eenmalige samenwerking met de fabuleuze chansonniers KatellPhilippe Elan en Gerard Alderliefste komt de crème de la crème van de Franse chansons aan bod. Wedden dat je ze allemaal meezingt (nou ja, neuriet misschien…)? 

Philippe Elan
Franse chansonnier en Edisonwinnaar Philippe Elan staat bekend als de (ongekroonde) ambassadeur van de Franse muziek in Nederland. Philippe heeft met vele verschillende muzikanten gewerkt door de jaren heen. Zo werd hij begeleid door onder andere Cor Bakker, Louis van Dijk, Martijn Breebaart, Holland Symfonia en de Johan Willem Friso Kapel. Ook heeft hij onder meer opgetreden met Laura Fygi en Liesbeth List en in Frankrijk met Isabelle Aubret. Afgelopen jaar verscheen de cd 'Amsterdam – Paris' samen met Thérèse Steinmetz & Nico van der Linden.

Gerard Alderliefste
Nederlandse muzikant (en arts) Gerard Alderliefste zingt in het Frans en het Nederlands. Na 23 jaar te hebben gespeeld in zijn band Alderliefste, treedt hij nu solo op en werkt veel samen met pianist Cor Bakker.

Katell
De Frans-Nederlandse zangeres Katell studeerde aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en werd eerste op het Concours de la Chanson 2010 van de Alliance Française. In 2012 verscheen haar eerste EP 'Emmène-moi', gevolgd door het album ‘Coeur d’artichaut’ in 2014.  Single 'Vite Vite!' uit 2015 was een lofzang op de Tour de France en een jaar later deed ze mee aan het televisieprogramma The Voice of Holland. In 2017 maakte ze, in samenwerking met TheDreamLab, de stap naar het theater met de show Brel & Stromae, waarbij ze het repertoire van deze twee grootheden vermengt tot een theaterconcert.

Amsterdamse Tramharmonie
Al bijna 100 jaar geeft het amateurorkest dat werd opgericht door personeel van de Amsterdamse Trammaatschappij concerten met klassieke blaasmuziek in beroemde Amsterdamse zalen. Naast haar jaarlijkse optreden in het Concertgebouw, geeft de ATH concerten op diverse grote podia in en rondom Amsterdam: Paradiso, De Beurs van Berlage, Uitmarkt en het Muziekgebouw aan ’t IJ. Daarbij wordt regelmatig samengewerkt met bekende artiesten zoals Karin Bloemen, Edwin Rutten, Willeke Alberti, Henk Poort en Laura Fygi.

View event on Facebook

Nieuwsbrief Klassiek in Paradiso

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle klassieke concerten in Paradiso.

Philippe Elan, Thérèse Steinmetz & Nico van der Linden

Philippe Elan, Thérèse Steinmetz & Nico van der Linden

Gerard Alderliefste - Une belle histoire

Gerard Alderliefste - Une belle histoire

Katell Chevalier - Casser La Voix

Katell Chevalier - Casser La Voix

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on