What's on
News overview

De ambassadeurs brengen ere aan wie ere toekomt

28 March, 2024

Corb Lund
Ad Vanderveen

Ad Vanderveen

Little Bird (What I Do)

Sandra Zuidema

1. Martyn Joseph- This is What I want to say
Luister naar het album, de titel zegt genoeg.

2. Malcolm MacWatt - Dark Harvest
Sublieme folksongs met een goed verhaal erin.

3. Dan Penn - The Inside Track of Bobby Purify
De ultieme soulsong schrijver uit Nashville en zijn eigen versies van de songs zijn puur en prachtig.

4. Hello Darlins - the Alders & The Ashes
Prachtige plaat weer van Canadese superband.

5. David Luning - David Luning
Zijn nieuwe album komt officieel pas in de zomer uit maar in april is hij op tour in Nederland met advance copies op zak die je kunt kopen bij de shows. Die vent is echt fantastisch, super leuke jonge singer-songwriter voor liefhebbers van Ryan Adams, Ray Lamontagne en meer.

Patrick van Sante

1. Sierra Ferrell - Trail Of Flowers
Met een breed palet aan stijlen (poppy, old-timey, folky, country) schildert Sierra Ferrell weer een prachtige nieuwe plaat. Live is ze helemaal onweerstaanbaar, dus als ze weer eens langs komt, mis haar niet!

2. Daniel Romano - Too Hot To Sleep
Daniel zit met zijn vernieuwde Outfit in de hoogste versnelling, neigend naar zijn project Ancient Shapes, met een glansrol voor broer Ian, die sneller drumt dan ooit te voren.

3. Addison Johnson - Dangerous Men
Steengoeie traditionele country, dit moet iedereen horen!

4. Daniël Lohues - Nou
Ook voor deze Daniel heb ik een zwak, die weer even 14 liedjes uit zijn mouw schudt. Spaarzame pianoliedjes afgewisseld met akoestische liedjes met een hele band vol simpele, maar mooie wijsheden. Op z’n Lohues’ dus!

5. Wolf van Elfmand - Don't Call It Country
Onder de noemer ‘country’ kreeg deze man met de vreemde naam minder boekingen, vandaar de titel, maar country is het natuurlijk wel en verslavend goeie ook!

Bonus:

Leon Majcen- Gone, Tired & Blue (EP)

Fantastische singer-songwriter en storyteller met een mooie warme stem in de stijl van Townes en vooral Guy, wat wil een mens nog meer…

Pat Reedy - Make It Back Home

Check deze ‘blue-collar honky-tonker’ met nog 2 andere artiesten uit tijdens de
Western AF Euro Tour 2024, waarbij ze ook NL aandoen!

The Glass Hours - The Glass Hours

Samenwerkingsverband van Amerikaanse songwriters Brad Armstrong en Megan Barbera. Zeer sfeervolle en melancholische ‘Sunday afternoon country-folksongs’.

Jordan Lee King

Jordan Lee King

By And By

Joost Abbel

1. Fristap – Het Transland
De Vlaamse zanger Dieter Fierens zingt als Fristap over het Transland, een land waar verloren zielen naartoe trekken om rond te dolen. Het album stamt alweer uit 2018, maar dat niet uit – het Translands is een plek zonder tijd. Dieter speelde onlangs als openingsact van de maandelijkse bluegrassjam in de Tolhuistuin en dat was zalig.

2. Riddy Arman – Riddy Arman
Je kunt veel vinden van Spotify, maar dat je goede nieuwe muziek ontdekt via hun algoritmes staat buiten kijf. Dus dankjewel Spotify voor deze tip! Riddy Arman schrijft en maakt traditioneel klinkende country, in de traditie van Lucinda Williams en Hank Williams. De minimale productie op het album brengt je meteen in de juiste stemming.

3. Wonder Women of Country – Willis, Carper, Lee
Sinds het horen van Daddy's Country Gold was ik al fan van de retro country van Mellissa Carper. Op deze nieuwe EP vormt ze een trio met Kelly Willis en Brennen Leigh. Een schot in de roos! Hun drie stemmen zijn afzonderlijk al er mooi en samen puur goud. De liedjes zijn ook erg sterk.

4. Charlie Parr – Little Sun
Troubadour Charlie Parr stelt eigenlijk nooit teleur. Zijn nieuwste album Little Sun klinkt heerlijk en opener Portland Avenue begint met sterk gitaarwerk, piano en een soulvol orgeltje. Perfecte muziek om de winter mee vaarwel te zeggen.

5. Leif de Leeuw Band – Migthy Fine
Liefhebbers van virtuoos gitaarspel en classic rock zijn bij Leif de Leeuw en zijn band altijd aan het goede adres. Op Mighty Fine staan negen krachtige songs waar de muzikanten alle ruimte krijgen om hun beste spel te laten horen, zonder dat het ergens overboord slaat. Ook leuk is de cover van Southern Man samen met Berget Lewis.

Matthijs Ros

1. Waxahatchee - Tigers Blood
Een muzikante die al aardig wat jaartjes aan de weg timmert. Dit album is haar beste tot nu toe. Luister maar eens hoe verfrissend 'Evil Spawn' klinkt. Het doet me zelfs een beetje denken aan Lucinda Williams ten tijde van Car Wheels on a Gravel Road. Ik heb mijn kaartje voor het concert in Paradiso op 11 juli alvast gekocht!

2. Matt Blake - Cheaper to Fly
De single 'Ohio' was al een tijdje uit. Nu is er het album 'Cheaper to Fly'. Nummers als 'Things We Used to Do' herinneren mij eraan waarom ik zo van alt.country houd. De stem van Matt Blake benadert soms de stem van Bob Dylan in goede tijden.

3. Aaron Ross - Swan Songs, Vol. 2
Maar 4.535 maandelijkse luisteraars op Spotify. Onterecht! Alle ingrediënten voor goeie americana zijn aanwezig: unieke nasale vocalen, twangy gitaren en een meescheurende pedal steel. Ga dat luisteren!

4. Levi Foster - Levi Foster
Een aanrader om te volgen op Instagram. Hij doet onnavolgbare imitaties van grootheden uit de countrywereld. Deze ep is zijn debuut en bevat juist originele songs die hij zelf geschreven heeft.

5. Bleachers - Bleachers
Vooral de eerste helft is goed, met muziek zwaar geïnspireerd door Bruce Springsteen. Frontman Jack Antonoff is verder vooral bekend van zijn productiewerk voor Taylor Swift en Lana del Rey.

Bonus:

Willie Nelson - The Border

Deze nieuwe single van Willie Nelson is zijn meest bevlogen werk sinds tijden. Zijn stem klinkt zwaarder, wat zeker geen nadeel is!

Bodeans - You Wasted Me
Mooie nieuwe single.

Zie de afspeellijst met maandelijkse aanraders hieronder. Klik op deze link, of de Spotify pop-up hieronder om meer te zien.

Topnummers van de Sugar Mountain ambassadeurs