What's on
Zonneprijs web

Zonneprijs

Zonneprijs

Thursday 12 January 2023

Thursday 12 January 2023

In Zonnehuis

Doors: 18:30, Main programme: 19:30

Figi • Melle • The Klittens • Novits • Max Hell

Indiestad x Scotch & Soda presenteren: de Zonneprijs. Tijdens acht voorrondes in 't Zonnehuis strijden de meest gewilde muzikanten van dit moment voor een plek in de finale. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2023. In juni 2023 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van de Zonneprijs wint 10.000 euro.

Vijf optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van vijf optredens van Amsterdams nieuwste en meest gewilde muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens de Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

View event on Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Figi
  • Melle
  • The Klittens
  • Max Hell
  • Novits

Figi
Figi (Vijay Weemhoff) is op een missie om door middel van analoge synthesizers boogie terug te brengen naar de 21e eeuw. Live wordt hij bijgestaan door Gaël Hutubessy op toetsen en gitaar, en Isha Scheenaard op de bas. Als band zorgen ze voor een groovy, dansbare live-ervaring waarin ze nieuwe demo's, exclusieve edits en releases laten horen die doen denken aan proto-house, boogie, disco en funk.

Melle
Singer-songwriter en multi-instrumentalist Melle weet de magie van muziek te vangen in eerlijke liedjes die natuurlijk aanvoelen. Hij zingt memorabele melodieën over thema's als liefde en verlies. Vorig jaar had Melle groot succes op de nationale radio met zijn nummer ‘Run Run’ dat een nummer 1 plek kreeg in de ‘Verukkelijke 15’ van Radio 2. Daarnaast was hij een van de meest geboekte acts van Popronde 2021. Hij is net klaar met het opnemen van zijn eerste volledige album en is druk bezig zijn nieuwe muziek te promoten.

The Klittens
De Klittens zijn vijf muzikanten met een missie, ongetraind en onbekommerd. Een band voor degenen die een zwak hebben voor vrolijke liedjes en droevige gevoelens. Hun muziek is een verrassende mix van indie-fuzz en DIY. Het resultaat: een repertoire dat reikt van donkere postpunk tot dansbare liedjes over oma's.

Max Hell
Max Hell maakt indie-rocknummers geïnspireerd door Pixies en David Bowie. Ze mixen interessante popmelodieën met plotselinge feedback-piepjes en vervormde refreinen. Op het podium zetten ze een echte show neer met afgesproken kleurenschema's en een energieke (en licht explosieve) instelling.

Novits
Novits stelt de kalmte tegenover de chaos in haar folk-rockarrangementen. Een reis van zelfontdekking en creatie uitgedrukt in kunst. Het publiek maakt een groot onderdeel uit van de energieke live performance, en vergezeld door snaren en hoorns, worden ze meegenomen op een reis die hen even aan hun gedachten laat ontsnappen.

Gratis met de Indiestadpas 2023

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023. De Indiestadpas 2023 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.


Meld je aan voor dit concert
Gratis met de Indiestadpas 2023

Kijk en luister naar alle acts van Zonneprijs op YouTube en Spotify

Hqdefault 221122 145005

Novits

Revelation

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Zonnehuis

Zonnehuis is on Zonneplein 30a in Amsterdam North. Parking is free around this monumental building. The closest ferry to Zonnehuis is the NDSM-werf ferry. From there you can take a cab or bicycle, both getting you to the venue in about 10 minutes.

Paradiso Programme

What's on