WIES persfoto

Wies

Wies

Monday 5 October 2020

Monday 5 October 2020

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:30, Main programme: 20:00

Let op: dit concert is verplaatst van 26 maart naar 5 oktober en naar de grote zaal van Paradiso. Tickets gekocht voor de oorspronkelijke datum blijven geldig voor dit concert.

De Amsterdamse, Nederlandstalige indiepopband WIES bestaat net iets langer dan een jaar, maar beleefde een vliegende carrièrestart met de winst van de Amsterdamse Popprijs in 2018 en de Grote Prijs van Nederland in 2019. Het drietal – wat bestaat uit gitarist en zangeres Jeanne Rouwendaal, bassist Tobias Kolk en drummer Jasper Meurs – liep elkaar tegen het lijf op het Conservatorium van Amsterdam. WIES maakt, zoals ze het zelf het liefst omschrijven, ’rammelende elektronische muziek’ en is ‘de perfecte driehoeksdynamiek van pop, elektronica en het organische’ – geïnspireerd door het werk van Ramses Shaffy tot Spinvis. Onlangs speelde de band in een uitverkochte grote zaal van Paradiso als voorprogramma van Roxeanne Hazes, in het najaar van 2020 komt het trio terug voor een eigen concert. Tijdens deze show wordt hun release via de Paradiso Vinyl Club (uitgave PVC033) gevierd. Zie voor meer informatie ook de website van Paradiso Vinyl Club.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • WIES

Coronamaatregelen + mondkapjesplicht

Paradiso is één van de culturele instellingen die van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland een ontheffing krijgt op de maximaal toegestane capaciteit van 30 personen. Dit programma gaat daarom door zoals gepland voor maximaal 250 bezoekers. 

Het dragen van een mondkapje in Paradiso is verplicht. Meer informatie en alle maatregelen zijn te vinden via de link hieronder.

Wies in Paradiso
WIES - Live

WIES

Live

Wies - Radiostilte

Wies

Radiostilte

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on