What's on
Tomskinner web

Tom Skinner 'Voices of Bishara'

Tom Skinner 'Voices of Bishara'

zondag 22 september

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Including day membership

De in Londen gevestigde drummer, componist en producer, Tom Skinner, is al 20 jaar een cruciaal figuur in de opkomende underground muziekscene van Londen. Samen met  Radiohead-leden Thom Yorke en Jonny Greenwood vormt hij het trio The Smile. Hun debuutalbum 'A Light For Attracting Attention' werd in juni 2022 met lovende kritieken ontvangen. Tevens was Tom lid van Sons Of Kemet, een Britse jazzgroep die inmiddels uit elkaar is maar in tien jaar tijd uitgroeide tot een van de belangrijkste namen van de levendige Londense jazzscene. 

In 2022 onthulde Skinner ook zijn eerste soloalbum, 'Voices of Bishara'. Bestaande uit zes stukken voor saxofoon, percussie, bas, cello en fluit, nam hij ze live op in dezelfde ruimte. Tom manipuleerde vervolgens de opnames, met technieken zoals knippen en loopen om de muziek een frisse en boeiende vibe te geven. Het resultaat is een strak geweven, hypnotisch en uniek geluid, met 'Voices of Bishara' dat tijdloze en emotionele muziek laat horen, gekenmerkt door uitgebreide beweging en uitzonderlijke harmonische diepte en textuur.

Tijdens Motel Mozaïque neemt de drummer de rol van artist in residence op zich, waarbij hij gedurende drie dagen het festival cureert en optredens verzorgt op diverse locaties, elk met een unieke en betoverende performance.

View event on Facebook

Line-up

Club

  • Tom Skinner
Tom Skinner

Tom Skinner

The Journey

Super-Sonic Jazz

Dit concert is onderdeel van Super-Sonic Jazz, een talentontwikkelingsplatform opgericht door Paradiso om een podium te bieden aan de nieuwe golf van hedendaagse jazzmuzikanten. Gedurende het hele jaar worden er concerten, jams en clubnachten georganiseerd. In november vindt jaarlijks het Super-Sonic Jazz Festival plaats, waarbij meerdere locaties in Amsterdam in het teken van jazz staan.

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on