What's on
Paradiso

Theatre Forever

Theatre Forever

vrijdag 3 februari 2017

vrijdag 3 februari 2017

Programma met zitplaatsen.

Summer Dance Forever presenteert: Theatre Forever, drie dansvoorstellingen van internationaal vooraanstaande gezelschappen: Boots van Compagnie Philippe Almeida (FR), ClubbIN’ Club’OUT van Cie UDP/The Black Jack Clubbing Project (FR) en Fighting Spirit van Paradox-sal (FR).

Boots van Compagnie Philippe Almeida
In Boots brengt choreograaf Philippe Almeida (alias Physs) de gumboot cultuur uit Zuid-Afrika, die zijn oorsprong vindt in de donkere tunnels van de goudmijnen waar de zwarte mijnwerkers de gumboot dans met zijn gecodificeerde tikken gebruikten als alternatieve communicatie methode, samen met de westerse hiphop cultuur; twee culturen die voortkomen uit emancipatie en gekenmerkt worden door talrijke beperkingen en strijd. Welk ander voorwerp dan laarzen kan beter symbool staat voor deze lange weg naar vrijheid? Hoewel ze zelf niet de waarde van deze zo gewilde natuurlijke hulpbronnen konden benutten, vertegenwoordigen de goudzoekers wel de eerste schakels van de keten in deze hectische race naar rijkdom. Laten we teruggaan naar het begin: met eenvoudige laarzen, kwik en zeven probeerden deze mannen en vrouwen een bestaan op te bouwen, met gevaar voor eigen leven.
Dansers: Malcom Fazeuilh, Cédric Tjonga, Eddy Casca, Sarah Naït Hamoud en Lydie Alberto

Cie UDP/The Black Jack Clubbing Project - ClubbIN’ Club’OUT
ClubbIN’ Club’OUT van Black Jack Clubbin Project (FR), een onderdeel van de Compagnie Underground Dance Providers, is een choreografie voor vijf dansers dat het clubleven als moeder aller urban dansstijlen schetst. Een thema dat terugkomt in verschillende voorstellingen die recentelijk zijn gemaakt; denk aan Basic van Babson of Kinshasa Electric van Ula Sickle. Eric 'Rickysoul' Braflan van O'Trip House en Quality Street tekende voor de choreografie. Vanwege de integratie van diverse clubstijlen (house dance, vogueing, waacking en hiphop) in ClubbIN’ ClubOUT komt het tot de kern: uit welke stijl een danser ook wordt geboren, alle urban dansers komen uit dezelfde wieg: clubscene!

Paradox-sal – Fighting Spirit
De acht vrouwelijke  dansers van Paradox-sal (FR) stijgen in deze choreografie van Babson Ousmane Sy boven hun eigen expressie en lichaamstaal uit, om zo een vrijheid van stijl te bereiken. Door in contact te komen met hun eigen bewegingen, vertalen de dansers wat en wie ze zijn, en belichamen ze hun sterke vrouwelijkheid. Door middel van popping, locking, hype, top rock, new style, waacking, dancehall of traditionele Afrikaanse dans tonen de dansers dat house dance eindeloze mogelijkheden van associatie.

Paradiso Programme

What's on