Afghan Whigs 2022

The Afghan Whigs + Ed Harcourt

The Afghan Whigs + Ed Harcourt

Tuesday 1 November 2022

Tuesday 1 November 2022

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Support: 18:30, Main programme: 20:30

Er zijn ook VIP-tickets beschikbaar voor dit concert. Meer informatie vind je onderaan deze pagina.

The Afghan Whigs is een rockband uit Cincinnati die onder leiding van zanger en gitarist Greg Dulli in de jaren ’90 een cultstatus opbouwde met hun intense alternatieve rocknummers en dito optredens. In 2001 stopte The Afghan Whigs ermee, maar in 2006 kwamen ze kort weer bij elkaar voor het opnemen van twee nieuwe liedjes. De band bleef daarna toeren en in april 2014 werd het eerste album in zestien jaar, met de titel 'Do the Beast', aangekondigd, waarna opnieuw een wereldtournee volgde.

In 2017 bracht de band het album 'In Spades' uit, waarna het vijf jaar lang stil bleef rondom The Afghan Whigs. Nu zijn ze terug met de head-banger 'I'll Make You See God', die onder andere te horen is in de PlayStation-game Gran Turismo 7. “That’s one of the hardest rock songs we’ve ever done, it was written and performed on sheer adrenalin,” aldus Dulli. In september verschijnt het negende studio-album 'How Do You Burn?', waar de band vanwege de coronapandemie veertien maanden aan gewerkt heeft. 

Support act: Ed Harcourt

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • The Afghan Whigs
  • Ed Harcourt
The Afghan Whigs - I'll Make You See God

The Afghan Whigs

I'll Make You See God

The Afghan Whigs - Debonair

The Afghan Whigs

Debonair

In Spades

VIP tickets

Er zijn voor het concert van The Afghan Whigs VIP tickets te koop voor €132,50. De inhoud van een VIP pakket is als volgt:

  • One event ticket
  • Access to pre-show soundcheck party and Q&A with Greg Dulli
  • One signed limited edition poster 
  • One Afghan Whigs t-shirt
  • One Afghan Whigs tote bag
  • One commemorative VIP laminate 
  • Venue First Entry

Let op: Paradiso is niet betrokken bij de inhoud en uitvoering van het VIP pakket, dit is volledig de verantwoordelijkheid van de artiest.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on