What's on
Charlott Markus Some Things Bleak 004

Small Museum presenteert Charlott Markus

Small Museum presenteert Charlott Markus

Friday 30 October 2020

Friday 30 October 2020

In Paradiso - Main Hall

Doors: 17:00, Doors close: 18:30, Main programme: 17:00

(English below)

Het Small Museum presenteert 'Some Things Bleak' door Charlott Markus, tentoongesteld in het kleinste museum van Nederland aan de voorgevel van Paradiso, van 30 oktober 2020 t/m 6 januari 2021.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige exposities in het Small Museum? Meld je aan voor de Small Museum nieuwsbrief ->


English:
The Small Museum proudly presents 'Some Things Bleak' by Charlott Markus, exhibited in the smallest museum of the Netherlands on the facade of Paradiso, from 30 October 2020 - 6 January 2021.

Do you want to stay informed about future exhibitions in the Small Museum? Subscribe to the Small Museum newsletter ->

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

    Charlott Markus

    Charlotte Markus is een Zweeds beeldend kunstenaar die in Amsterdam gevestigd is. Ze begon als student psychologie en theologie in Lund (Zweden), maar een kunstopleiding bracht haar via Kopenhagen naar Amsterdam. Ze studeerde in 2007 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Sindsdien wordt haar werk vertoond in diverse solo en groepstentoonstellingen door heel Nederland en in het buitenland.

    Markus maakt stillevens en arrangementen die veelal eindigen als een fotografische serie of ruimtelijk werk. Haar werk kan omschreven worden als 'extended still lifes', waarin ze niet alleen ruimte, kleur en vorm onderzoekt, maar ook onderliggende verhoudingen en verborgen structuren. Ze verweeft persoonlijke verhalen en hun relatie tot objecten en materialen. Daarbij gebruikt ze vaak hout en textiel, als dragers van betekenis en herinnering.

    In het Small Museum zal een speciale editie van 'Some Things Bleak', een nieuwe serie die ze vorig jaar is gestart, voor het eerst te zien zijn. Markus: "While being beautiful and bleak it is nothing but an abstraction of a drowning blue love and the longing for connection. Both a consolation and an illusion to contemplate on".

    Het Small Museum

    Het Small Museum is het kleinste museum van Nederland en, wordt gefluisterd, zelfs ter wereld. Het museum huist in een van de mededelingenkastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte, compleet met parketvloer, egale bovenverlichting en achterwand in ‘Rijksmuseum-grijs'. In dit kleine museum exposeert Paradiso vernieuwende kunstwerken die een relatie hebben tot de populaire cultuur. Eerder exposeerden onder meer Lernert & Sander, Bart de Baets, Job, Joris & Marieke, Simon Wald-Lasowski, Our Polite Society en Paul Nassenstein in het museum.

    Het thema van het Small Museum dit jaar is Schoonheid en Troost, gebaseerd op een televisieprogramma van Wim Kayzer dat in 2000 door de VPRO werd uitgezonden. Daarin werd de vraag 'Wat maakt volgens jou het leven de moeite waard?' gesteld aan 26 gasten, bestaande uit schrijvers, filosofen, wetenschappers, beeldend kunstenaars en muzikanten. Gasten in de serie waren onder meer György Konrád, J.M Coetzee, Germaine Greer en Jane Goodall.

    How to get to Paradiso

    Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

    Paradiso Programme

    What's on